Rămâi conectat

Actualitate

11 noiembrie 2022| Ferestre mistice: Expoziție de desene și schițe ale graficianului Ionuț Baic la poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

11 noiembrie 2022| Ferestre mistice: Expoziție de desene și schițe ale graficianului Ionuț Baic la poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

În data de vineri, 11 noiembrie 2022, ora 17:00, la spațiile expoziționale ale Porții a III-a a Cetății Alba Carolina vor fi expuse desene și schițe ale graficianului Ionuț Baic.

Expoziția are ca și subiect cultura tradițională din județul Alba cu obiceiurile și meșteșugurile originare, punând în valoare patrimoniul cultural, material și imaterial, pe care autorul o evidențiază în schițele și desenele sale.

De asemenea, în conținutul aceluiași eveniment, Ionuț Baic lansează și primul său volum de poezie metafizică, având același titlu ca și cel al expoziției, un volum oferit de Centrul de Cultură „Augustin Bena” participanților la vernisaj, în cadrul festivalului Cultural „Augustin Bena ”. Prezentarea expoziției și lansării volumului de poezii semnate de Ionuț Baic, vor fi prezentate de naistul Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Ionuț Baic a absolvit Universitatea de Arte și Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, Facultatea de Grafică și un masterat la Universitatea din București în Management Cultural.
Specializarea sa este îndreptată spre afiș, spre desenul ilustrativ de presă și de portret digital. Tehnica ilustrațiilor și a portretelor este evidențiată doar prin linie, având similarități cu o gravură de secol XVIII.
De-a lungul timpului, a colaborat cu diverse publicații, printre care se numără revista „TIMPUL”, unde desena portrete de editorial, cotidianul „Bussines Standard” din trustul „Realitatea Cațavencu”, pentru care desena ilustrație de primă pagină și portete caricaturizate, promovarea Universității din București prin realizarea de afișe și diplome de eveniment, Consiliul Județean Alba, serviciul Turism, iar în momentul de față este graficianul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba.
Printre premiile câștigate, unul important este Premiul de Excelență pentru ilustrație la „European Newspaper Awards” în Viena, în anul 2009.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea