Rămâi conectat

Curier Județean

11 km de drum din zona localității Alecuș vor fi modernizați. Aproape 25 de milioane de lei prin programul „Anghel Saligny”

Ziarul Unirea

Publicat

în

11 km de drum din zona localității Alecuș vor fi modernizați. Aproape 25 de milioane de lei prin programul „Anghel Saligny”

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 10 noi contracte, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de 125.791.099,66 de lei, pentru modernizarea infrastructurii rutiere și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.

Unul dintre acestea, în valoare de 24.979.359,85 de lei vizează modernizarea şi consolidarea drumului județean DJ 107V: DJ 107 – Alecuş – DJ 107D.

Noul drum va scurta legătura dintre cele două zone ale judeţului cu mai multe de 50 de kilometri. În şedinţa de joi, 18 iunie, a Consiliului Judeţean, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizare şi consolidare drum judeţean DJ 107V: DJ 107 – Alecuş – DJ 107D”.

Tronsonul de drum vizat este pietruit, pe care se poate circula în prezent doar cu viteză redusă, începe de la km 3+150 (limita sectorului modernizat) şi are o lungime de 11,537 km.

Pe carosabil sunt gropi, făgaşe longitudinale, denivelari, piatră alergătoare, tasări locale, fapt care împiedică desfăşurarea normală a circulaţiei şi conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed (adus pe partea carosabila de pe acostamente, drumurile laterale, accese, respectiv provenit din patul drumului ca urmare a contaminarii cu argila a pietruirii sub efectul precipitatiilor si a circulatiei rutiere), se arată în documentaţie.

Acostamentele sunt din pământ, înierbate şi denivelate faţă de partea carosabilă. De-a lungul traseului sunt amenajate şanţuri care însă nu asigură scurgerea eficientă a apelor pluviale, fiind colmatate, degradate, acoperite cu foarte multă vegetaţie.

La km 14+495 exista un pod dalat cu lăţime de 6,60 m, fără parapete de siguranţă sau alte semnalizări, în albie fiind vegetaţie bogată. Sectorul de drum nu are indicatoare sau borne kilometrice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea