Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

1 octombrie| Premieră națională la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia: „Ciobanul și Domnița”, care poartă semnătura Reginei Maria, va fi pus în scenă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
1 octombrie| Premieră națională la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia: „Ciobanul și Domnița”, care poartă semnătura Reginei Maria, va fi pus în scenă

Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.

„Ciobanul și Domnița” este o poveste unică, cu inflexiuni romantice, cu emoție, cu umor și lirism, care poartă semnătura Reginei Maria. Primul pas în crearea acestui spectacol a fost adaptarea scenică a textului, încercând să aduc la rampă tema poveștii: a iubirii și a sacrificiului.

„Ciobanul și Domnița” nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci mai degrabă o „radiografie” asupra inimii, asupra fericirii, asupra propriilor noastre decizii importante de viață. Dacă Faust își vinde sufletul pentru nemurire, în povestea noastră, Ciobanul nu-și vinde sufletul pentru nemurire, în schimb renunță la SUFLET și la CREDINȚĂ pentru iubire, pentru Domniță!

Valoarea literară a poveștii, încărcată de metafore și simboluri, a deschis sufletul și imaginația creatorilor: regizor, scenograf, compozitor și, evident, actorilor, spre o mare provocare și inedită transpunere scenică, Toma Hogea – regizor artistic.

Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm la un spectacol plin de sensibilitate și de emoție, a cărui premieră va avea loc sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la orele 18:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Avanpremiera spectacolului va avea loc vineri, 30 septembrie, orele 12:00, pentru copiii din școlile gimnaziale ale municipiului.

Un spectacol este rodul muncii unei echipe, așa cum puncta și regizorul artistic, pe care trebuie să v-o facem cunoscută:

dramatizarea, versuri și regia artistică – Toma Hogea
scenografia – Alina Dincă Pușcașu
muzica – Cári Tibor
light-design și proiecție – Lucian Moga
distribuția – Tudor Cristian Popa, Teodora Popa, Laura Boboc, Irina Melnic, Mădălin Costea, Adam Boboc, Iulian Costea, Ramona Benchea Mincu, Viorica Boda
regia tehnică – Elena Madaras
sculptură păpuși și decor – Constantin Butoi
pictură – Alina Dincă Pușcașu
realizare costume – Mirela Tămășan
lumini – Ovidiu Tămășan, Călin Popa
sunet – Florin Andrea
mașiniști – Florin Badiu, Gheorghe Hațegan

Manager Ioana Bogățan

Biletele pot fi achiziționate de la sediul teatrului, începând cu data de azi, 22 septembrie, între orele 9:00 și 14:00 (exceptând zilele de sâmbăță și duminică), sau online de la adresa www.teatrulalba.ro.

Prețul biletelor este de:

7 lei – școlari și elevi
15 lei – studenți și pensionari
28 lei – adulți

Suntem în asentimentul regizorului Toma Hogea când spune: Cu toții ne-am dorit ca această premieră națională, pe scena Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, să aducă publicului de toate vârstele un concept scenic nou, o estetică teatrală modernă, multă emoție și bucuria descoperirii acestei povești unice a Reginei Maria.

Vă așteptăm cu drag!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Drumurile din județul Alba: Planul pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii, în iarna 2024-2025

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Drumurile din județul Alba: Planul pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii, în iarna 2024-2025 Proiectul de Hotărâre cu numărul 333 din 9 octombrie pentru aprobarea „Planului operativ de acțiune privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor județene în perioada de iarnă 2024-2025”, a fost publicat în Monitorul Oficial Local, urmând să fie supus votului consilierilor județeni în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea