Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

1 Decembrie 2018, la Alba Iulia: Locul din oraş unde costă 2.000 de euro să vezi parada militară din balcon

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locurile de cazare de la hotelurile şi pensiunile din Alba Iulia şi împrejurimi sunt epuizate în în proporție de 100%. Preţurile au crescut foarte mult în ultimele luni, în condiţiile în care autorităţile se aşteaptă la participarea unui număr impresionant de oameni: peste 100.000.

Criza de spaţii de cazare a făcut cu mulţi dintre proprietarii de locuinţe din Alba Iulia să aleagă să meargă concediu în minivacanţa de 1 Decembrie pentru a oferi spaţiul propriu pentru închiriat. Pentru cele trei nopţi, 29 noiembrie – 2 decembrie, apartamentele personale se închiriază cu preţuri foarte mari.

Oamenii obţin astfel, în câteva zile, un salariu doar din închirierea propriei locuinţe. Un apartament de 60 de metri pătraţi, cu un dormitor şi o cameră de zi, cu o bucătărie utilată complet şi cu o baie cu articole de toaletă gratuite, amplasat într-unul din blocurile din „zona zero”, având vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfăşura principalele manifestări, este disponibil în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei.

Acelaşi apartament poate fi închiriat, potrivit informaţiilor furnizate de booking, pentru două nopţi din weekend-ul care urmează pentru aproape 400 de lei. Un calcul simplu arată că preţul solicitat pentru weekend-ul de Ziua Naţională este mai mare de 30 de ori decât acum. Situat în aceeaşi zonă, un alt apartament pentru care se solicită 6.436 de lei de Ziua Naţională poate fi închiriat în mod normal, pentru două nopţi, cu 476 de lei. Pe site-ul airbnb.com, un apartament în centru oraşului cu trei dormitoare este oferit la preţul de 2.331 de lei pentru o noapte.

De asemenea, un alt apartament lângă Parcul Unirii, din balconul căruia se va putea vedea parada militară din ziua de 1 Decembrie este oferit pe Booking cu preţul de 2.039 euro pentru trei nopţi. De asemenea, au apărut anunţuri prin care proprietarii de terenuri le oferă pentru parcare în perioada respectivă la preţul de 20 de lei/24 de ore.

Ultima cameră În Alba Iulia funcţionează peste 20 de hoteluri şi pensiuni, care dispun de peste 1.000 de locuri de cazare. Autorităţile locale pregătesc un program special dedicat manifestărilor Centenarului care se va întinde pe perioada a trei zile, din 30 noiembrie şi până în 2 decembrie În general, de 1 Decembrie, cele câteva garsoniere care mai pot fi încă închiriate în Alba Iulia au preţuri de 4.000-5.500 de lei. Hotelurile, pensiunile şi motelurile din Alba Iulia şi oraşele învecinate au deja camerele rezervate de luni de zile, pentru multe dintre acestea fiind şi achitate sumele cerute.

O excepţie este un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfăşura o licitaţie până în 15 noiembrie, cu preţul pornind de la 500 de euro. Banii obţinuţi ar urma să fie viraţi pentru organizarea unei petreceri de Crăciun pentru copiii unei grădiniţe. „Vrem să arătăm că Alba Iulia este un oraş care se bucură de turişti în tot timpul anului, nu doar de 1 Decembrie. Faptul că Centenarul a creat o cerere fără precedent este un lucru bun, dar care însă nu ni se datorează nouă, ci conjuncturii istorice.

Acest apartament a fost retras de la vânzare odată ce solicitările pentru cazări au început să vină. Iar acum, dorim să oferim comunităţii veniturile obţinute din vânzarea lui, în cadrul acestui proiect social”, afirmă reprezentantul hotelului. Preţul de pornire este de 2.300 lei (aproximativ 500 Euro). Sejurul licitat este de 2 nopţi, însă cine doreşte poate să îl prelungească, pe baza disponibilităţii. Apartamentul poate fi ocupat de maxim 4 persoane, iar preţul va avea micul dejun şi toate taxele incluse.

Licitaţia se va desfăşura pe site-ul www.ultimacamera.ro, în perioada 1 – 15 noiembrie 2018. Câştigătorul va fi cel care a licitat cea mai mare sumă. Paradă militară spectaculoasă Una dintre principalele atracţii va fi parada militară. Elicoptere, avioane F16 şi MIG, zeci de vehicule de tehnică militară, lansatoare de rachete şi peste 1.300 de cadre militare, reprezintă ingredientele uneia dintre cele mai spectaculoase parade militare găzduite vreodată de Alba Iulia, cu prilejul zilei de 1 Decembrie.

La manifestări şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis, dar, potrivit unor surse oficiale este posibil să fie prezenţi şi reprezentanţi ai Guvernului. Din cauza faptului că preşedintele Iohannis va participa şi manifestările de la Bucureşti, organizatorii de la Alba Iulia nu au putut stabili deocamdată ora la care se va desfăşura Parada Militară de la Alba Iulia. La parada de anul acesta vor defila detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În premieră, la Alba Iulia, va defila şi un detaşament al forţelor militare din Polonia şi un detaşament al jandarmilor călare. 80 de vehicule militare vor trece prin faţa mulţimii prezente la Alba Iulia, pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

Sursa Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea