Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alexandru Pereș: Vinovații trebuie căutați în fruntea PNL, nu în Guvernul Cioloș. O parte a demisionat, o parte trebuie să plece

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul Alexandru Pereș a declarat, sâmbătă, că vinovații pentru rezultatul alegerilor parlamentare trebuie căutați ”în fruntea PNL”, nu în Guvernul Cioloș, precizând că o parte din conducerea liberalilor a demisionat, iar ”o parte trebuie să plece în următoarea perioadă” și să nu mai facă pe ”lupii moraliști”.

Alexandru Peres”Vinovații ar trebui căutați în fruntea PNL, nu neapărat în fruntea guvernului Cioloș, și pentru că am fost incapabili să ne impunem după acel moment noiembrie 2015 pentru a prelua noi, pentru un an de zile, guvernarea. Poate nu era cazul, dar acum după război mulți viteji se arată”, a spus fostul vicepreședinte al Senatului Alexandru Pereș, fiind întrebat dacă Cioloș a scăzut scorul PNL.

Acesta a reiterat, apoi, că nu Dacian Cioloș se face vinovat pentru rezultatul alegerilor, însă liberalii nu trebuiau legați de deciziile acestui guvern.    

”Vinovații trebuie căutați în altă parte, unii chiar din cei care astăzi sunt guralivi și vorbesc, sigur, în fruntea Partidului Național Liberal, cei care ne-au legat, de fapt, ombilical de ceea ce înseamnă deciziile guvernului Cioloș”, a mai spus Alexandru Pereș.

Acesta a adăugat că se impune o analiză în următoarea perioadă însă este exclus, din punctul său de vedere, ca PNL să fie condus de Dacian Cioloș.

”Cioloș pentru PNL e un moment trecut. Nu ar putea fi la conducerea partidului în viitor pentru că ar isca iar discuții și timp pierdut pentru justificări de care partidul nu are nevoie (…) Noi, cu strategii noștri și cu fosta conducere, nu am reușit să scoatem decât scorul acesta. O parte a demisionat și o parte trebuie să plece în perioada următoare și să nu facă pe lupii moraliști, nici unii, nici alții”, a spus Pereș, care e parlamentar de 20 de ani.

El a spus că nu regretă că liberalii au ales să-l susțină pe Dacian Cioloș, chiar dacă a fost o ”experiență tristă”, iar ”câteodată e bine să faci și un duș rece”.

După ce deputatul PNL, Mihai Voicu, a lansat un atac dur la adresa lui Dacian Cioloș, spunând că este cauza pentru care partidul a pierdut alegerile parlamentare, un alt liberal, Ioan Oltean, îl critică pe fostul premier. Fostul deputat PNL Ioan Oltean a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că asocierea liberalilor cu Dacian Cioloş în campania electorală pentru alegerile parlamentare a fost de natură a aduce deservicii formațiunii şi de a-i diminua scorul electoral.

Alexandru Pereș a adăugat că liberalii nu au ce căuta în jurul lui Tăriceanu, fiind întrebat ce părere are despre scrisoarea lansată de președintele Senatului prin care invită membrii PNL în ALDE.   

”Tăriceanu ar trebui să se gândească să își facă dosarul de pensie, inclusiv din politică. Lumea nu se pensionează din politică, dar e la o vârstă la care, hai să spunem, și alții sunt, dar își aleg cu mai mare atenție cuvintele. Tăriceanu în PNL este considerat, totuși, ca un trădător”, a Alexandru Pereș.

PNL a obținut, în Alba, patru mandate de deputat și unul de senator. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea