Rămâi conectat

Actualitate

Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – peste 225 de ani de tradiţie în învăţământul superior

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – ULBS este una dintre cele mai vechi universităţi din România, având o tradiţie de peste 225 de ani. Dezvoltarea de-a lungul timpului a învăţământului universitar sibian oferă candidaţilor de pretutindeni posibilitatea de a opta pentru cele mai generoase programe de studiu derulate prin cele 9 facultăţi care formează structura ULBS.
La ora actuală, oferta educaţională a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu este una generoasă, programele de studii sunt compatibile cu cele ale Uniunii Europene, iar des­chiderea spre nou, spre programele de studii cerute pe piaţa forţei de muncă sunt apreciate şi solicitate de candidaţii noştri. Pentru sesiunea de toamnă mai sunt disponibile următoarele locuri: Facultatea de Teologie – 136, Facultatea de Drept – 396, Facultatea de Litere şi Arte – 278, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane – 659, Facultatea de Inginerie – 573, Facultatea de Ştiinţe – 208, Facultatea de Medicină – 37, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului – 339, Facultatea de Ştiinţe Economice – 84, a arătat Daliana Drăguţescu, purtătorul de cuvânt al ULBS. Calendarul admiterii şi alte informaţii utile candidaţilor se găsesc pe site-ul oficial www.ulbs.ro.
În fiecare an, Universitatea „Lucian Blaga” îşi deschide porţile pentru un număr de aproximativ 30.000 de studenţi, la toate formele de învăţământ, cu aportul valoros a peste 800 de cadre didactice universitare.
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este preocupată în permanenţă de garantarea celor mai calitative servicii sociale, iar la dispoziţia studenţilor se află o largă paletă de posibilităţi pentru care să opteze în vede­rea consolidării relaţiilor cu mediul academic. În prezent, universitatea dispune de peste 2.000 de locuri de cazare în cămine care oferă condiţii excepţionale, iar mâncarea servită la cantina-restaurant a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost, nu de puţine ori, descrisă de către studenţi ca fiind „ca la mama acasă”. ULBS îşi focalizează preocupările în vederea asigurării şi extinderii spaţiilor de cazare pentru studenţii universităţii la standarde inter­naţionale. Astfel, în primăvara lui 2012 a avut loc inaugurarea Căminului Studenţesc Academi­ca, un cămin care dispune de 25 de apartamente cu o cameră şi 5 apartamente cu două ca­mere, mobilate şi dotate cu toate facilităţile corespunzătoare.
În scopul lărgirii ofertei de petrecere a timpului liber de către studenţii şi cadrele didactice, se fac demersuri pentru asigurarea unei baze sportive proprii ULBS.
În permanenţă conducerea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu acordă sprijin şi suport logistic celor 11 asociaţii studenţeşti care activează în cadrul ULBS ca parteneri importanţi în procesul de dezvoltare şi consolidare a universităţii.
Studenţii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu beneficiază de o legitimaţie de student (cardul ULBS My Card) pe care o pot folosi pentru accesul în Biblioteca Centrală Universitară şi în căminele studenţeşti şi care poate fi încărcată cu bani pentru a achita contravaloarea mesei la cantina studenţească şi la cafeteriile universităţii, subliniază Daliana Drăguţescu. Aşadar, absolvenţii de liceu pot opta pentru înscrierea la universitatea din Sibiu, aflată la numai o oră de mers cu maşina din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea