Rămâi conectat

Sport

Unirea Dej – CSO Cugir 1-0 (1-0) | Liderul, în scădere de turație, la primul eșec stagional Florin Blaj a marcat direct din corner, în derby-ul rundei Seriei a 9-a din eșalonul terț

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir, liderul Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a pierdut întâia oară în acest sezon, în derby-ul extern cu Unirea Dej, scor 0-1 (0-1). Balanța jocului a fost tranșată de golul extraordinar înscris de Fl. Blaj (36), direct din corner, la o eroare a portarului Raul Opric.

Victorie italiană pentru dejeni, veniți după o pauză cauzată de COVID-19, motiv pentru care au mizat pe o defensivă improvizată.

Nu meritam să pierdem, era mai firească o remiză. Nu au fost ocazii mari de nicio parte, însă a apărut acea greșală individuală. Se întâmplă… Mergem înainte, nu avem ce face, trebuia să vină și ziua în care să suferim un eșec”, a spus Lucian Itu, ce l-a pierdut la finele primei reprize pe Vitinha (probleme musculare).

Opric s-a revanșat în fața lui Cocian (86), căruia i-a apărat o lovitură de pedeapsă, ușor acordată, tânărul portar fiind la a doua paradă de acest gen după cea din runda trecută, de la Hunedoara

Gruparea de sub Drăgana suferă întâiul eșec stagional, un insucces consemnat în Liga a 3-a după mai bine de un an (11 luni), adică după 398 de zile și 17 întâlniri, precedentul fiind în 27 septembrie 2019 la Odorheiu Secuiesc!

Elevii lui Itu s-au specializat în primirea de goluri spectaculoase, după acel gol marcat de portarul Florin Raț runda precedentă, venind această execuție direct din colțul terenului.

Dejenii puteau deschide scorul în minutul 4. Opric a ieșit hazardat, la 20 de metri, dar Florin Blaj a ratat lobul. La scurt timp, Cocian a centrat de pe dreapta și Andrei Pop, din prima, a trimis peste poartă. Apoi, tot el a pătruns în careul advers și a șutat în forță pe lângă buturile apărate de Opric. De cealaltă parte, Grozav și Cioargă nu au nimerit ținta, conform dej.24.

În minutul 19, Farcaș l-a blocat excelent pe Șaucă, la o fază la care oaspeții au cerut penalty. Câteva secunde mai târziu, goalkeeper-ul dejean ”i-a luat mingea de pe cap” lui Dușmanu, iar apoi s-a remarcat în minutul 27, când a scos de lângă bară lovitura liberă executată de Vitinha. Andrei Pop, din lovitură liberă, și Șoucă, din întoarcere, au semnat ultimele ocazii ale primei părți.

Imediat după reluare, Andrei Pop a șutat plasat, peste poarta Cugirului. Două minute mai târziu, tot el a bătut bine o lovitură liberă, însă i-au lipsit câțiva centrimetri pentru a majora avantajul formației sale. De cealaltă parte, Dohotariu a trimis din marginea careului mic, dar Farcaș a fost la post. Nu a avut mai mult succes nici Boldea, cu un șut plasat. În minutul 85, centralul a indicat lovitură de la punctul cu var, după un presupus fault comis asupra lui Florin Blaj. Angelo Cocian și-a asumat execuția de la 11 metri și Opric a scos de lângă bară.

*1-0, MIN. 36: FL. BLAJ  deschis scorul direct din corner, o execuție în vinclu, la colțul lung, profitând de eroarea portarului Opric.

Echipe de start

Unirea Dej: D. Farcaș – Cr. Chira, I. Rus, Kereki, Cătinean, Peter, Ad. Pop, Frăsineanu, Cocian, Fl. Blaj, An. Pop; rezerve Toderaș Giurgean, Lăcan. Ad. Farcaș, Cuzdiorean. Antrenor Dragoș Militaru.

CSO: R. Opric – Tăban, Dohotariu, Șt. Radu, Vitinha (41, Șuteu) – Boldea, I. Grozav (70, G. Goronea) – Șaucă, P. Păcurar, Dușmanu (70, L. Contra) – Cioargă; rezerve N. Bănică, Cocan, D. Rus, M. Neagu, R. Trif, Donzelli. Antrenor Lucian Itu.

Amfitrionii, clasați pe treapta a treia a podiumului, cu 12 puncte, revin pe gazon după o pauză cauzată de infectarea cu COVID-19 (au două jocuri amânate), precedenta întâlnire disputată fiind pe “Cetate”, 1-3 cu Unirea Alba Iulia (în 14 octombrie, singura înfrângere stagională). Recentele retestări, din cursul acestei săptămâni, i-au adus vești bune antrenorului Dragoș Militaru, ce a recuperat 12 din cei 18 fotbaliști infectați, astfel că se poate disputa această întâlnire extrem de importantă (mai trebuie avizul DPS Cluj).

CSO: R. Opric – Tăban, Șt. Radu, I. Grozav, Vitinha (41, Șuteu) – Boldea, L. Contra – Șaucă, P. Păcurar, Dușmanu – G. Goronea; rezerve N. Bănică, D. Rus, R. Trif, M. Neagu, Cioargă, Donzelli, Dohotariu, Cocan. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri M. Moțan (Ploiești), An. Pantea, Cr. Cășuț (ambii Arad) Observatori Cl. Ștefnănuți (Năsăud), T. Ivan (Bistrița)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea