Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 0-0 | Primul punct pe teren propriu al uniriştilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a încheiat la egalitate, 0-0, sâmbătă după amiază, pe teren propriu, în compania grupării Avântul Reghin, în ultima etapă a turului din Seria a 9-a a Ligii a 3-a de fotbal.

Uniriştii au obţinut primul punct pe teren propriu în actuala ediţie de campionat, prima remiză stagională, dar rămân cu „lanterna roșie”, după un meci în care s-a remarcat portarul Dragoș Ciorgovean (întâiul joc în care „alb-negrii” nu au încasat gol). Însă, este mult prea puțin… Retrogradarea devine o realitate apăsătoare, cu toate că a fost o remiză, după trei eșecuri la rând. Avântul a fost echipa mai periculoasă, iar pentru gazde nu poate fi o „bilă albă” în contextul unui program infernal: jocuri cu primele 4 clasate din serie!!!

*Sinescu: „Rezultat echitabil, Ciorgovean a fost determinant”

Un rezultat echitabil, după un joc de luptă, fără virtuți tehnice, sau valențe spectaculare. A fost o oarecare dominare a oaspeților, dar cele mai clare oportunități le-am avut noi, în prelungirile celor două reprize. S-a văzut nevoia de puncte, a fost multă încrâncenare. Este prima dată când nu primim gol. Ciorgovean a contribuit la obținerea punctului„, a declarat Valentin Sinescu.

Meciul a început într-o uşoară notă de dominare a gazdelor, însă, încet-încet, disputa s-a echilibrat, după care dominarea a fost a vizitatorilor. Jocul a fost cursiv în prima jumătate de oră, dar lipsit de ocazii clare de gol. Spectatorii din tribunele stadionului „Cetate” au tresărit mai întâi în minutul 32, la lovitura de cap a lui Şerbănaţi. Au urmat un corner bătut direct pe poartă şi reluarea suprinzătoare a lui Suciu. Portarul Ciorgovean a fost însă, de fiecare dată, pe fază. Intervenţia la şutul lui Suciu a fost senzaţională, goalkeeper-ul unirist deturnând spectaculos mingea peste transversală.

În minutul 43, mingea trimisă din unghi de Harko a „muşcat” din transversala porţii gazdelor. În replică, în minutul 45+1, practic la ultima fază a primei reprize, Fetiţa a fost la câţiva milimetri de a relua în forţă cu capul din gura porţii după o centrare din flancul drept a lui S. Tineiu, la capătul unei acţiuni prelungite a „alb-negrilor”.

În debutul reprizei secunde, şutul lui Bugnar a trecut pe lângă bara din dreapta lui Ciorgovean (48). Au urmat zeci de minute de joc încâlcit, fără oportunităţi reale de a se debloca tabela şi, implicit, s-a consemnat un rezultat identic cu cel din primul minut al disputei: 0-0.

Unirea Alba Iulia: Ciorgovean – Bârdea, Scrob, V. Codrea, Mocanu – Haj (42, Lupea), Dehelean, Mâlnă, Cl. Morariu – Fetița /cpt., S. Tineiu. Pe bancă: Bartok, Pocol, Bakcsi, An. Moldovan, Oneţ, Jurj, C. Dănilă. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Avântul: Csegedi – Bugnar, Suciu, Hasnaș, Nimrod /cpt. – R. Moldovan, C. Chirilă, Harko – Șerbănați, Murar, M. Pop (69 Bucur). Pe bancă: Raica, Paşca, D. Crișan, Sămărghiţan, Popa, Toth. Antrenor Vilmoș Stoica – principal

Arbitri A. Flonta (Cluj-Napoca), Cl. Giorgiu (Cluj-Napoca) Cl. Georgiu (Dej) Observatori D. Ciocănea (Sibiu), E. Gîț (Deva)

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea