Rămâi conectat

Actualitate

Un fost ministru al Educației afirmă că profesorii ar trebui să dea aceleași teste PISA: ”Așa ar trebui să fie evaluați. Ați avea o mare surpriză”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un fost ministru al Educației afirmă că profesorii ar trebui să dea aceleași teste PISA: ”Așa ar trebui să fie evaluați. Ați avea o mare surpriză”

Marţi, într-o postare publicată pe Facebook, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a propus, ca aceleaşi teste PISA date elevilor să fie date şi profesorilor. O evaluare a tuturor profesorilor ar scoate la lumină mari surprize, afirmă Funeriu.

„Aşa cum ştiţi, eu sunt mai orientat pe soluţii, nu poveşti. Aşa că propun să fie date aceleaşi teste PISA profesorilor. Veţi avea o mare surpriză. Ar trebui evaluaţi toţi profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reuşesc nici atunci… asta e”, a propus Daniel Funeriu.

Fostul ministru a mai opinat că „în loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecţiei profesorilor”.

„Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universităţile iar acum a ajuns la clasă şi schimonoseşte minţile copiilor noştri”, a conchis Funeriu.

Reamintim că România a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA, adică acea evaluare care arată cât de pregătiţi sunt elevii de 15 ani la capitolele matematică, ştiinţe şi citire. Rezultatele la testarea PISA 2018 au fost afişate, marţi, pe site-ul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

sursa: epochtimes-romania.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea