Rămâi conectat

Actualitate

Tulpina indiană a COVID-19, o nouă sursă de îngrijorare pentru OMS. Cât de periculoasă este

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă tulpină de COVID, detectată pentru prima dată în India, a fost găsită şi în Marea Britanie.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că are „pe radar” o variantă a coronavirusului identificată în India, dar nu știe încă dacă tulpina are legătură cu creșterea spectaculoasă a numărului de cazuri de Covid din această țară.

Experţii sunt îngrijoraţi, asta pentru că ea conţine două mutaţii în proteina spike. Ceea ce înseamnă că poate scădea eficienţa anticorpilor.

MARIA VAN KERKHOVE, reprezentant OMS: Aceste două mutaţii care au fost identificate în mai multe tulpine sunt îngrijorătoare, deoarece există o similitudine care conferă o transmisibilitate crescută. Unele tulpine au un impact asupra măsurilor noastre, inclusiv a vaccinurilor.

Şeful OMS spune că această tulpină este îngrijorătoare. Asta pentru că ne apropiem de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemiei.

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, director OMS: În întreaga lume, cazurile şi decesele continuă să crească la rate îngrijorătoare. La nivel global, numărul de cazuri noi săptămânale s-a dublat aproape în ultimele două luni. Aceasta se apropie de cea mai mare rată de infectare pe care am văzut-o până acum în timpul pandemie.

Până acum, în întreaga lume au fost înregistrate peste 139 de milioane de cazuri de COVID şi aproape 3 milioane de decese.

sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea