Rămâi conectat

Ştirea Ta

Trucuri pe care să le furi de la bărbaţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Când vine vorba de întreţinere fizică, bărbaţii parcă o fac mai bine decât noi, femeile. Corpurile noastre diferă e adevărat însă de exemplu ei ştiu că exerciţiile de forţă sunt mult mai eficiente decât cele cardio şi ard mai multe calorii, iar shake-urile de proteine sunt mai mult decât o băutură. Iată câteva din trucurile sexului tare:
lÎşi lucrează mai multe grupuri de muşchi deodată
Apelând la exerciţii care îţi lucrează mai multe grupuri de muşchi deodată te ajută să pierzi şi mai multe calorii, atât la sală sau în timpul antrenamentelor cât şi în decursul zilei. Exerciţii fizice precum abdomene, exerciţii cu greutăţi şi flotări sunt perfecte pentru a-ţi lucra mai multe tipuri de muşchi atât din partea superioară a corpului cât şi în partea inferioară. Înlocuieşte exerciţiile uzuale cu cele care îţi lucrează mai multe grupuri de muşchi sau combină două exerciţii.
lSe concentrează asupra exerciţiilor
Anumite exerciţii fizice îţi dau libertatea de a face şi alte lucruri simultan, cum ar fi să asculţi muzică sau să citeşti o revistă… Privind în jos, aerul ajunge cu dificultate în plămâni, şi cu cât cantitatea de oxigen pe care o respiri este mai redusă cu atât oboseşti mai mult.
lLucrează din greu
Sala de sport este singurul spaţiu public în care ţi se permite să transpiri din greu. Faptul că transpiri este reacţia rezultată de încălzirea corpului, conferindu-ţi astfel energia necesară pentru a lucra mai mult şi evident pentru a arde cât mai multe calorii. De asemenea, este şi o metodă sănătoasă şi te ajută să îţi detoxifici pielea. Aşa că nu te da în lături de la exerciţiile la care trebuie să lucrezi din greu. Aceastea te ajută să arzi o cantitate ridicată de calorii.
lMănâncă după ce fac exerciţii
În timpul exerciţiilor fizice consumi multă energie de aceea, după ce ai terminat sesiunea de exerciţii, ai nevoie de “combustibil” pentru a înlocui energia pierdută. Ar fi ideal ca energia consumată să provină din grăsimea depusă, dar cum nu se întâmplă întotdeauna aşa, şi reduci şi din masa musculară trebuie să fii pregătită. De aceea este bine să îţi pregăteşti un mix de proteine şi carbohidraţi pe care să îl consumi imediat după exerciţii.
lSunt conştienţi de ceea ce contează cu adevărat
În loc să te gândeşti doar la numărul de calorii arse sau la numărul de kilograme pierdute, ai face bine să acorzi o mai mare importanţă exerciţiilor pe care le faci şi calităţii acestora. Bărbaţii aşa fac şi se gândesc în permanenţă să se autodepăşească pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică. Un truc pe care îl poţi folosi este să creşti săptămânal sesiunile de exerciţii, astfel îţi stimulezi energia şi îţi întăreşti musculatura. Acordă o mai multă atenţie calităţii exerciţiilor făcute mai mult decât cântarului.
lSe concentrează asupra condiţiei fizice şi nu pe slăbit
Dacă îi vei spune unui bărbat că a slabit nu vei obţine în niciun caz efectul pe care îl ai când îi spui asta unei femei. Bărbaţilor le place să fie complimentaţi în ceea ce priveşte condiţia lor fizică. În timp ce femeile îşi doresc să fie cât mai slabe, bărbaţii vor să fie cât mai puternici şi să aibă cât mai multă masă musculară. Muşchii te ajută să arzi cât mai multe calorii şi să îţi modelezi corpul. Aşa că dacă vrei să ai un corp bine lucrat fă exerciţii pentru musculatură corporală.
lÎşi încoardă muşchii
Cunoaştem foarte bine obiceiul bărbaţilor de a-şi „flexa muşchii” şi de a-i evidenţia cât mai mult. Vor doar să se dea mare considerăm noi. Însă contrar părerilor noastre, flexându-ţi muşchii după exerciţii, mai ales în cazul celor care implică ridicat de greutăţi, te ajută să arzi în continuare din calorii. În special, pentru că masa musculară nu se formează imediat după exerciţii ci chiar şi la 48 de ore după.
lSunt organizaţi
Poate că bărbaţii nu sunt cel mai bun exemplu atunci când vine vorba de disciplină şi organizare. Dar lucrurile stau cu totul diferit atunci când vine vorba de întreţinere şi condiţie fizică. Au mereu grijă să ţină cont  de cât de mult au evoluat în ceea ce priveşte exerciţiile. Mai ales că este o metodă foarte bună de stimulare şi de a încerca să dai din ce în ce mai mult. Pune-ţi la punct o metodă care să te ajute să ţii bilanţul, fie că îţi notezi într-un carnet, sau îţi pui memento-uri pe telefonul mobil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, ediția a XXXVI-a, se va desfășura în data de 1 octombrie 2023, de la ora 18:00, în piața „Avram Iancu” din Câmpeni. Deși chiar denumirea spune că evenimentul are loc în țara moților, se pare că nici un specialist în folclor din zonă nu va face parte din juriul concursului.

Maestrul Liviu Burz, tenor al Operei de Stat din Viena, originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a semnalat într-o postare pe pagina de socializare Facebook, faptul că nici un reprezentant al moților, specialist în folclor, nu va face parte din cei aleși să jurizeze concursul care se va desfășura duminică, 1 octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Am văzut că pe data de întâi octombrie va avea loc la Câmpeni festivalul ”Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Din câte am înțeles, nici un specialist în folclor din zona noastră nu a fost invitat în juriu! Trist! Foarte trist!

Este festivalul orașului Câmpeni! (Totuși). Am văzut că o să vină cineva din Alba Iulia să organizeze acest eveniment! Foarte ciudat!”, a scris Liviu Burz.

Postarea maestrului din Câmpeni nu a rămas fără ecou, zeci de locuitori din zonă  susținându-i punctul de vedere.

21 de concurenți din peste 10 județe ale țării vor concura pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

ELISE STAN, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

ROXANA GIBESCU, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

În recital, Grupul tradițional de tulnicărese MOAȚELE DIN CÂMPENI, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ, IOANA CIOREA, MIRELA MĂNESCU-FELEA și LEONTINA FĂRCAȘ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Un albaiulian s-a aflat la un pas de a accident, într-o intersecție din Alba Iulia, după ce un șofer a ignorat orice regulă a traficului și nu a oprit la semnul „Cedează trecerea”, pentru a-i oferi prioritate.

Incidentul s-a petrecut la intersecția dintre strada Vasile Alecsandri și strada Petru Maior.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetățeanul care s-a aflat la un pas de a fi lovit a surprins incidentul, cu ajutorul unei camere de bord, și l-a postat pe grupul INFO TRAFIC jud. Alba.

„Cedează trecerea” adică acel indicator care e cu vârful în jos…

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să se asigure că pe drumul prioritar nu circulă autovehicule, și abia apoi poate să pătrundă în intersecție”, a transmis autorul postării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Mai multe pisici au murit în ultimele săptămâni în cartierul Lipoveni din Alba Iulia, cel mai probabil în urma otrăvirii intenționate cu antigel.

Cazul a fost semnalat de un cititor ziarulunirea.ro, care în mai puțin de o lună a pierdut două feline, ambele cu simptome de otrăvire cu antigel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit martorilor, ar fi vorba despre mai multe pisici otrăvite în zonă. Cel mai recent caz a ajuns în weekend la o clinică veterinară din Deva, în speranța că animalul mai poate fi salvat. Din nefericire, eforturile veterinarilor au fost în zadar, pisica nu a supraviețuit.

Nu se știe câte pisici otrăvite sunt în cartier, iar numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că în zonă trăiesc și animale fără stăpân, unele dintre ele refugiindu-se în zone greu accesibile, unde e posibil să fi murit.

Stăpânul pisicii otrăvite a declarat pentru ziarulunire.ro că în urma analizelor efectuate la clinica din județul Hunedoara a reieșit că felina a fost otrăvită într-adevăr cu antigel. În baza rezultatelor obținute, acesta urmează să depună și o plângere la Poliția Animalelor, în speranța că vor fi luate măsuri, iar vinovatul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

În România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform unor studii majoritatea cazurilor de otrăvire la animale este cauzat de consumul de antigel. Acesta poate să fie accidental, dar din păcate sunt destul de frecvente și cazurile de otrăvire voită, premeditată.

Majoritatea antigelurilor comercializate conțin etilenglicol, o substanță extrem de toxică pentru orice animal, inclusiv pentru om.

Odată ingerat cauzează insuficienţă renală ireversibilă care în cele mai multe cazuri duce la moarte în doar câteva zile.

În cazul intoxicației cu etilenglicol se pot delimita 3 faze:

-în primele ore (1-12 ore) animalul este letargic, dezorientat, amețit.
-la 12-24 de ore de la ingerare aparent își revine
-după o zi începe să mainfeste semnele insuficienței renale: consumă multă apă, urinează des și mult, vomită, devine foarte letargic. În final manifestă semne nervoase, tremură sau chiar are convulsii, după care intră într-o stare comatoasă și în final moare.

Ce este de făcut?

Dacă ați văzut animalul lingând antigel, adresați-vă imediat medicului veterinar! Primele ore sunt critice pentru salvarea animalului! Cât mai repede trebuie indusă voma pentru a elimina substanța toxică din stomac. Tratamentul cu antidot specific este eficient doar dacă este administrat în primele 3-5 ore. După trecerea acestui timp critic încep să se formeze cristalele tipice, care deteriorează ireversibil rinichii.

În cazul în care trece mai mult timp de la ingerarea “otrăvii” tratamentul este foarte dificil și în cele mai multe cazuri fără nici un rezultat, fără dializă practic nu au șanse de supraviețuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare