Rămâi conectat

Actualitate

Schimb de experienţă între tineri închişi în Penitenciarul Aiud şi elevi deschişi ai Colegiului „Dorin Pavel” din Alba Iulia

Publicat

în

Vineri, 6 aprilie, la Penitenciarul de maximă siguranţă Aiud s-au întâlnit cu scopul de a face schimb de experienţă 30 de tineri voluntari – 15 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia şi 15 tineri condamnaţi.

Elevii au vizitat  câteva dintre celulele în care îşi ispăşesc pedeapsa deţinuţii, au scocializat cu aceştia şi şi-au împărtăşit unii altora poveştile.

Potrivit IPJ Alba, au avut loc discuţii şi jocuri de rol, prin care tinerii au relatat elevilor câteva întâmplări din viaţă, aspecte legate de mediul familial, precum şi împrejurările care au concurat la comiterea de fapte antisociale, iar elevii le-au împărtăşit partenerilor de dialog activităţile în care sunt implicaţi în fiecare zi. De asemenea, participanţii la întâlnire au putut viziona un film documentar privind evoluţia Penitenciarului Aiud.  Activitatea s-a finalizat cu un meci de fotbal la care au participat elevii şi deţinuţii, parteneri de dialog.

Electrica Furnizare Discount

Întâlnirea dintre elevi şi deţinuţi face parte din Proiectul „Învăţăm din greşeli”, iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în parteneriat cu Penitenciarul Aiud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Activităţile din cadrul acestui proiect au  drept scop prevenirea delincvenţei şi recidivei în rândul minorilor şi tinerilor.

Proiectul se adresează elevilor de liceu din judeţul Alba şi tinerilor care ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate  în Penitenciarul Aiud.

În cadrul proiectului sunt prevăzute 3 tipuri de activităţi, respectiv:

– 4 activităţi de socializare, ce vor avea loc în penitenciarul Aiud şi se vor realiza între 15 elevi de liceu şi 15 tinerii care  ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate.

–  6 dezbateri ce vor avea loc la Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, la care vor participa un număr mai mare de elevi (cca. 40-50) de liceu şi 5 tineri din Penitenciarul Aiud.  Discuţiile vor fi axate pe cunoaşterea mediului familial în care a crescut tânărul condamnat, parcursul şcolar, anturajul acestuia, în vederea identificării şi conştientizării cauzelor, împrejurărilor şi condiţiilor care au determinat săvârşirea de infracţiuni.

La sfârşitul dezbaterilor va avea loc o activitate de aplicare de chestionare, în vederea evaluării impactului acestor dezbateri asupra elevilor participanţi.

– Realizarea unei înregistrări video, cu mărturii ale tinerilor condamnaţi, ce va fi folosită de către poliţişti inspectoratului, în activităţile educativ – preventive desfăşurate în unităţile de învăţământ.

Selecţia tinerilor condamnaţi care participă la toate aceste activităţi cât şi moderarea dezbaterilor se vor realiza de specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud, după obţinerea în prealabil a acordului acestora.

Publicitate

Actualitate

„Maraton” de vaccinare în România, cu o zi înaintea noilor restricții: Peste 83.000 de persoane s-au imunizat astăzi cu prima doză

Publicat

în

„Maraton” de vaccinare în România, cu o zi înaintea noilor restricții: Peste 83.000 de persoane s-au imunizat astăzi cu prima doză

Peste 110.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

110.539 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.417.484 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 5.920.032 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 706.622 de persoane au făcut și doza a treia.

Electrica Furnizare Discount

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, duminică, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 11.850.881.

Au fost utilizate 9.013.480 de doze Pfizer BioNTech, 792.384 de doze Moderna, 851.758 de doze AstraZeneca și 1.193.259 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 49 de reacții adverse în urma vaccinării. În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 18.071 de reacții comune și minore.

Citește mai mult

Actualitate

DOCUMENT| Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat intră de astăzi în vigoare. Ce state se află în zona galbenă și roșie

Publicat

în

DOCUMENT| Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat intră de astăzi în vigoare. Ce state se află în zona galbenă și roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi seară lista statelor cu risc epidemiologic ridicat de COVID-19, conform căreia Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie. Noua listă întră în vigoare astăzi, 24 octombrie.

Principalele modificări sunt:

-în zona roșie au intrat: Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan;

Electrica Furnizare Discount

-în zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Statele din zona roșie:

Anguilla 19,3 (rată de infectare)
Barbados 13,8
Serbia 12,7
Letonia 12,6
Lituania 11,6
Georgia 11,6
Insula Man 11,2
Saint Kitts și Nevis 10,9
Estonia 10,9
România 10,0
Guam 9,1
Belize 8,4
Dominica 8,3
Muntenegru 8,2
Marea Britanie** 8,1
Saint Vincent și Grenadine 7,6
Singapore 7,6
Suriname 7,3
Bonaire, Saint Eustatius și Saba 7,0
Noua Caledonie 6,8
Slovenia 6,2
Armenia 6,0
Mongolia 6,0
Gibraltar 5,5
Brunei Darussalam 5,2
Turcia 5,0
Bulgaria 5,0
Grenada 4,9
Croația 4,8
Republica Moldova 4,8
Slovacia 4,8
Irlanda 4,3
Antigua și Barbuda 4,2
Ucraina 4,2
Statele Unite ale Americii 4,0
Seychelles 4,0
Cuba 3,6
Jersey 3,6
Malaysia 3,5
Belgia 3,3
Belarus 3,2
Austria 3,1
Grecia 3,0
Costa Rica 3,0
Brazilia** 0,8
Nepal** 0,3
Africa de Sud** 0,2
India** 0,2

Statele din zona galbenă:

Saint Lucia 2,9
Insulele Cayman 2,9
Israel 2,9
Bermuda 2,8
Insulele Feroe 2,7
Guernsey 2,6
Federația Rusă 2,6
Guyana 2,5
Bosnia și Herțegovina 2,5
Sint Maarten 2,5
Insulele Virgine ale Statelor Unite 2,3
Olanda 2,3
Palestina 2,2
Macedonia de Nord 2,2
Luxemburg 2,2
Albania 2,2
Maldive 2,1
Thailanda 2,1
Cipru 2,1
Insulele Turks și Caicos 2,1
Curaçao 1,9
Iran 1,9
Trinidad și Tobago 1,9
Bahamas 1,9
Aruba 1,8
Islanda 1,8
Montserrat 1,6
Insulele Virgine Britanice 1,6
Azerbaidjan 1,6

Citește mai mult

Actualitate

Articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private NU a fost preluat în HG-ul cu restricţiile de luni

Publicat

în

Articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private NU a fost preluat în HG-ul cu restricţiile de luni

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona. ”Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, a afirmat Cîmpeanu.

”Art 8, 1 din hotărârea CNSU spune că se suspendă prezenţa fizică în toate grădiniţele şi şcolile private, inclusiv în cele 21 care funcţionează după curriculum altor state. Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educaţiei la nivel de structură a anului şcolar. Acest lucru ar fi trebui să fie reglementat prin Hotărâre de Guvern”, a declarat, duminică, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Electrica Furnizare Discount

Întrebat dacă instituţiile private de educaţie pot primi elevi începând de luni, ministrul a precizat: ”Conform articolului 8, 1, ca să fim clari, din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă sau cursuri online. Din păcate, art 8, 1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria şi a reglementat vacanţa în unităţile de stat”.

Întrebat, de asemenea, dacă se va face o actualizare a deciziei, astfel încât să se ştie dacă unităţile private pot primi elevi de luni, Cîmpean a declarat: ”Conform art 8, 1, din decizia CSU, prezenţa fizică a fost deja suspendată. Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotărârea de Guvern. Ministerul Educaţiei, o spun încă odată, reglementează şcolile şi grădiniţele de stat din perspectiva vacanţei. Mai departe sunt alţii îndreptăţiţi să se pronunţe”.

sursa: news.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare