Rămâi conectat

Sport

Sănătatea Cluj – Industria Galda de Jos 3-4 (1-2), după o nebunie de meci! Trupa lui Ciucă a predat „lanterna roșie” după prima victorie stagională!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos a reușit prima victorie stagională, 4-3 (2-1) la Jucu, contra Sănătății Cluj, meci restanță din etapa a 6-a a Seriei a 9-a, o partidă efectiv nebună!!!

„Îmi felicit jucătorii și cu toții îi mulțumim lui Dumnezeu. Iar de aici înainte, vedem ce va fi„, este mesajul transmis de antrenorul Paul Ciucă după acest succes așteptat din martie!

Un meci halucinant, copie aproape la indigou a meciului de lângă furnale, CS Hunedoara – CSO Cugir, încheiat 3-3 după ce oaspeții au condus cu 2-0 și 3-2. “Galben-albaștrii” au punctat primii grație lui Best Tegbo, primul “stranier” din istoria divizionarei terțe. Nigerianul și-a trecut în cont primele reușite în tricoul formației la care a ajuns în intersezon, marcând o dublă la capătul unor acțiuni de contraatac declanșate de portarul Căt. Suciu, goluri în minutele 27 și 29 (la ambele faze pasa decisivă a venit de la Cioară). Trupa lui Paul Ciucă a reușit în numai câteva minute să preia frâiele partidei, însă “veteranul” Tilincă a redus ecartul în minutul 40 (a reluat din apropiere la un șut respins de Căt. Suciu) dar tot el a făcut un gest necugetat (51) când a fost eliminat, după un duel cu Hodea.

*(The) Best Tegbo și Cioară…

Chiar și în inferioritate numerică, “virușii” au lovit, egalând prin Ceaca (58), anunțând un al doilea mitan uluitor (2-2, 2-3, 3-3, 3-4). Cioară (77) a adus iarăși avantajul de partea Industriei, după o cursă de la centrul terenului (3-2), însă bucuria nu a durat decât câteva minute, întrucât Ceaca a realizat dubla (79), cu al doilea gol al Sănătății în inferioritate numerică. Juniorul Cunțan (88) a marcat primul său gol în Liga a 3-a (centrare Frențiu), iar Industria a marcat în acest meci mai mult decât în precedentele 5 etape!

Sănătatea venea după trei victorii la rând, dar a pierdut în fața unui adversar disperat. Găldenii, cu un singur punct în acest sezon și 4 eșecuri consecutive, au cucerit trei puncte imense și au predat “lanterna roșie”, preluată de CS Ocna Mureș, o altă conjudețeană. În runda viitoare, Industria joacă sâmbătă, la Ungheni, al doilea joc dintr-o serie infernală, de 4 întâlniri disputate în 11 zile.

*0-1, MIN. 27: TEGBO, scăpat singur, a finalizat după o pasă de la Cioară, nigerianul fiind la prima reușită pentru Industria

*0-2, MIN. 29: TEGBO a înscris iar, după o pasă de la același Cioară, la finele altui contraatac!

*1-2, MIN. 40: TILINCĂ reia din apropiere, la un șut al lui Al. Oltean, respins în față de Suciu.

*2-2, MIN. 59: CEACA a scăpat singur și l-a lobat pe Căt. Suciu, gazdele marcând în inferioritate numerică!

*2-3, MIN. 77: CIOARĂ a șutat sub bară, după o cursă de la centrul teenului.

*3-3, MIN. 79: eroarea lui Cunțan la pătrunderea lui Oltean în stânga, iar CEACA a marcat

*3-4, MIN. 88: CUNȚAN a reluat plasat, la centrarea lui Frențiu, primul său gol în Liga a 3-a, revanșându-se după eroarea de la golul egalizator

Cioară (49) a avut o altă ocazie bună, la eroarea lui LÎn minutul 51, Tilincă a fost eliminat după primirea celui de-al doilea avertisment, acesta spărgându-i arcada lui Hodea, la un duel. În minutul 67, Șumlea l-a deposedat pe Cioară, scăpat singur! Suciu (72) a scos de sub bară șutul lui Ciupe, de la 16 metri. Al. Petruș (84) a prins o torpilă respinsă miraculos de Căt. Suciu.

Prima ocazie aparține gazdelor, prin Al. Oltean (16) – ce a tras din unghi în stâlpul drept. Același jucător a luftat din poziție bună, câteva minute mai târziu. Găldenii au repilicat periculos prin Cioară (21) – șut parat de Lăzăreanu. După 1-2, Ciupe (44) a șutat milimetric pe lângă poarta adversă, replica venind de la Tegbo, cae a tras de puțin alături

Întâlnirea cu “virușii verzi”, clasați pe poziția a 9-a a ierarhiei, cu 9 puncte, este extrem de importantă pentru vizitatori. Industria se află în postura nedorită de “lanternă roșie”, fiind singura din serie ce nu cunoaște ce înseamnă victoria în această toamnă, cu un singur punct și 4 înfrângeri la rând.

Sănătatea: F. Lăzăreanu – D. Matei, Szoloși, Creț, Șumlea, Diosan, Al. Oltean, Ciupe, Cl. Petruș, Tilincă, Ceaca; rezerve Todoran, C. Cîmpean, D. Bucur, Hoca, Lujerdean, Poenar, Al. Petruș, Urcan, Ad. Oprea. Antrenor Csaba Kis.

Industria: Căt. Suciu – Cunțan, Haiduc, Hodea, Petruse – R. Anghel (63, Ov. Truță), Frențiu, Al. Hada (89, Tocu), Al. Costea (79, Ad. Hăprian) – Tegbo, Cioară; rezerve Gîrnod, G. Scheau, Căt. Crișan. Antrenor Paul Ciucă.

Informații și foto: Gligor UDREA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea