Rămâi conectat

Curier Județean

Plimbări cu bicicleta în Cetatea din Alba Iulia și predarea ștafetei cicliste, joi, pentru marcarea Zilei internaționale a sclerozei multiple

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți bicicliști sunt așteptați, joi, de la ora 17.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a marca Ziua internațională a sclerozei multiple, printr-un tur simbolic în Cetatea Alba Carolina și predarea ștafetei cicliste.

”Scopul adunării îl constituie realizarea unui eveniment recreativ itinerant, de tip ștafetă ciclistă, cu participarea voluntarilor, copiilor, tinerilor și familiilor acestora, cu prilejul zilei mondiale SM, 31 mai, într-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru înființarea rețelei naționale de grupuri de suport. La eveniment este invitată comunitatea locala, autorități locale și reprezentanți ai presei”, a transmis, luni, președintele Speromax SM, Dragoș Zaharia.

Între manifestările organizate în acest an, se înscriu și cele ale Asociației de Scleroză Multiplă Bistrița care a decis să marcheze Ziua internațională a sclerozei multiple la 21 și 22 mai, printr-o dezbatere la Primăria Bistrița și două ateliere tematice la Hotel Krone. Pe 22 mai, Ștacheta ciclistă SM 2015 a început în Oradea, unde mai multe trupe de dans și cântăreți au susținut un spectacol. Cei prezenți au fost invitați să transmită câte un mesaj pentru bolnavii cu scleroză multiplă cu ajutorul unor bilețele.

În România aproximativ 10 000 de persoane suferă de scleroză multiplă. În mai multe orașe din țară sunt organizate în această zi campanii de informare. Societatea de Scleroză Multiplă din România (SSMR), prin organizațiile membre, desfășoară cu acest prilej o serie de activități de conștientizare și informare a cetățenilor cu privire la această boală.

Scleroza multiplă (SM) este una dintre cele mai frecvente tulburări neurologice și cauze de invaliditate la adulții tineri. Cele mai multe persoane cu SM sunt diagnosticate între 20 și 40 de ani, fiind de 2 ori mai frecventă la femei decât la bărbați. Este o boală progresivă a sistemului nervos central (SNC), caracterizată prin episoade de inflamație și demielinizare focală cu localizări multiple diseminate în timp. Simptomele sunt imprevizibile, în ansamblu incluzând oboseala, pierderea vederii, slăbiciune în picioare și brațe, rigiditate, spasme musculare, amețeală, încetinirea vorbirii și altele, potrivit www.smromania.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea