Rămâi conectat

Actualitate

Pacienții în stare gravă din spitale vor putea fi vizitați de preoți și aparținători. Noile REGULI, anunțate de Ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vlad Voiculescu, a anunțat, joi, că preoții și aparținătorii vor putea să intre în spital la pacienții în stare gravă și că toate solicitările cultelor privind protocolul de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu coronavirus vor fi incluse într-un ordin pe care îl va semna cel târziu vineri.

„Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările care au fost solicitate de către reprezentanţii cultelor. Va conţine de asemenea câteva modificări, câteva reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le consideră necesare. Vorbim despre măsuri de protecţie”, a spus Voiculescu.

Ministrul a precizat că ordinul va prevedea accesul preotului sau al pastrorului în spital, la pacienţii care au nevoie.

„Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli”, a mai declarat Voiculescu.

Sicriele cu trupurile persoanelor decedate de COVID-19 vor fi sigilate.

„Pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține.

Ritualul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege”, a precizat ministrul și într-o postare pe Facebook.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea