Rămâi conectat

Actualitate

OMS: Vaccinarea împotriva COVID-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice, a declarat luni, 7 decembrie directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), notează Le Figaro.

Apariţia vaccinurilor este „o veste bună,” a declarat Michael Ryan, directorul de urgenţe sanitare al OMS, subliniind că este necesar să se explice mai bine „beneficiile” vaccinurilor, mai degrabă decât să se facă vaccinare obligatorie.

”Nu cred că obligarea este calea de urmat,” a adăugat Kate O’Brien, directorul departamentului de imunizare şi vaccinuri de la OMS, indicând că experienţa a arătat că atunci când ţările au dorit să impună vaccinarea nu a avut efectele dorite. „Nu cred că ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19,” a insistat ea.

Dar „pot exista anumite situaţii în ţări în care există circumstanţe profesionale pentru care ar fi necesar sau recomandat cu tărie vaccinarea”, a adăugat ea, făcând referire la „anumite funcţii din spitale.”

La rândul său, şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ţărilor care intenţionează să „înceapă vaccinarea în săptămânile şi lunile următoare” să „vaccineze cu prioritate pe cei care au cel mai mult nevoie”, deoarece numărul vaccinurilor va fi limitat la început.

Prin urmare, OMS recomandă vaccinarea angajaţilor din domeniul sănătăţii cu risc crescut de infectare şi a celor mai expuşi unor boli grave sau deces din cauza vârstei. Pe măsură ce numărul dozelor disponibile creşte, OMS recomandă, de asemenea, vaccinarea persoanelor „cu risc mai mare de boli grave din cauza istoricului lor medical şi a grupurilor marginalizate cu risc mai mare,” a detaliat directorul general al OMS.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea