Rămâi conectat

Actualitate

Noua tulpină de coronavirus: Care sunt cele mai frecvente simptome ale variantei britanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cercetătorii au observat evoluția noii tulpini de coronavirus pe un eșantion de 6.000 de persoane pentru a vedea care sunt diferențele între manifestarea tulpinii vechi și cea descoperită în Marea Britanie.

Tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare sunt mai frecvente la persoanele care au fost depistate pozitiv pentru noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, arată analiza.

3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:

35% au spus că au tușit;
32% au spus că suferă de oboseală;
25% au avut dureri musculare;
21,8% au avut dureri în gât.

2.500 de persoane infectate cu varianta veche de COVID:

28% au avut tuse;
29% au obosit;
21% au avut dureri musculare;
19% aveau o durere în gât.

Cercetătorii implicați în studiu au constatat că 16% dintre cei care au noua variantă de coronavirus au pierdut simțul gustului, în timp ce 15% și-au pierdut simțul mirosului.

În cazul tulpinii vechi, cam 18% raportau aceste simptome. Nu s-a constatat nicio diferență în cazul altor simptome, ca dureri de cap, dificultăți de respirație, diaree sau vărsături.

Lawrence Young, virusolog și profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a explicat că noua variantă a virusului a avut 23 de modificări în comparație cu virusul original de la Wuhan, China.
Ce este noua tulpină din Africa de Sud și câte cazuri există

Varianta sud-africană se numește 501.V2 și a fost anunțată de guvern la 18 decembrie.

Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Warwick Medical School, a declarat: „Varianta virusului sud-african a apărut într-o zonă metropolitană importantă din Africa de Sud, după primul val al epidemiei și apoi s-a răspândit în mai multe locații. S-a răspândit rapid devenind varianta dominantă a virusului în provinciile Cape Eastern și Western”, scrie The Sun.

Acum au fost detectate cazuri în Marea Britanie, Franța, Finlanda, Norvegia, Elveția, Japonia, Austria și Zambia.

Șeful tehnic al OMS, dr. Maria Van Kerkhove, a declarat că cei infectați cu diferite variante au aceleași simptome ale bolii și că nu există severitate. Dar a spus că varianta africană a noul coronavirus a crescut transmisia.

Este mai periculoasă tulpina africană?

Noua tulpină ar putea provoca simptome mai severe la persoanele mai tinere, dar acest lucru nu a fost încă investigat în detaliu.

Ministrul sănătății sud-african, Zweli Mkhize, a scris pe Twitter că există „dovezi anecdotice” ale „unei proporții mai mari de pacienți mai tineri, fără comorbidități care prezintă simtome critice”.

Dr. Julian Tang, profesor asociat onorific și virolog clinic la Universitatea din Leicester, a declarat că studiile vor evalua dacă tinerii contractează mai ușor această variantă din cauza modului în care se comportă.

S-ar putea ca aceștia să nu respecte restricțiile Covid la fel de mult ca înainte, prin urmare prind virusul mai des.

Potrivit lui Hancock, tulpina din Africa de Sud pare să se răspândească mai repede, posibil mai mult decât cea din Marea Britanie.
Pfizer şi BioNTech anunţă că vaccinul lor împotriva covid-19 este eficient împotriva variantelor engleză şi sud-africană ale noului coronavirus

Vaccinul Pfizer-BioNTech îşi păstrează cea mai mare parte a eficienţei împotriva principalelor mutaţii ale variantelor engleză şi sud-africană ale noului coronavirus, anunţă joi cele două societăţi într-un comunicat, relatează AFP.

Cele două societăţi precizează, însă, că ”supraveghează în continuare variante emergente şi sunt pregătite să reacţioneze” în cazul în care vreuna dintre aceste mutaţii rezistă vaccinului.

Teste in vitro ”nu au arătat necesitatea unui nou vaccin pentru a face faţă variantelor emergente”, anunţă cele două companii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea