Rămâi conectat

Ştirea Ta

Ministrul Sănătății aruncă BOMBA : persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în spații publice închise în weekenduri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătății aruncă BOMBA : persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în spații publice închise în weekenduri

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a dezvăluit vineri la B1 TV că autoritățile iau în calcul introducerea certificatului verde pentru accesul populației în toate spațiile publice închise considerate neesențiale. Ea a precizat că nu este vorba doar despre interzicerea persoanelor nevaccinate în mall-uri așa cum a apărut în spațiul public, ci despre interzicerea acestora în toate spațiile publice închise, în weekenduri.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a subliniat că aceasta este doar o variantă de lucru, “cea mai simplă de aplicat”, însă nu s-a ajuns la o decizie în coaliție:

Având în vedere evoluția pandemiei, relaxările pentru nevaccinați pot să continue și mi se pare normal ca vaccinații să stea în continuare în birouri fără mască dacă toți ceilalți din birouri sunt vaccinați. Dar persoanele nevaccinate care sunt cele mai expuse riscurilor, dacă cifrele cresc, să existe restricții.

Am prezentat în coaliție măsuri care au funcționat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru. Urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri și să vedem care vor fi considerate oportune.

Nu e vorba doar despre mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale în weekend, precum mall-urile. Supermarketurile sunt considerate spații esențiale.

Aceasta ar fi varianta cea mai simplă, utilizarea acestui certificat verde, combinat cu o aplicație care este deja dezvoltată de STS care să verifice veridicitatea acestui certificat verde”, a precizat ministrul Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea