Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: În jur de jumătate de milion de copii au avut dificultăți în accesarea tehnologiei necesare pentru a participa la școala online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat astăzi că în jur de jumătate de milion de copii au avut dificultați în accesarea tehnologiei necesare pentru a participa la școala online în ultimul an. Ministrul a mai explicat în cadrul unei dezbateri despre cum începe școala organizată de Salvați Copiii România că pe lângă cei 230.000 de copii care au raportat în primăvara anului trecut că nu au acces la școala online din lipsă de echipamente sau de internet, s-au mai adăugat acum încă 280.000 de copii care au raportat aceleași dificultăți.

Redăm integral discuția pe această temă dintre Sorin Cîmpeanu și directoarea Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu:

Sorin Cîmpeanu: „Avem o serie de date care nu sunt într-o armonie perfectă. Ultimele rapoarte ne arată peste 65.000 de elevi estimați ca fiind în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru, deci evident că acești elevi au ajuns în această situație din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educație. În același timp avem raportări de 280.000 de elevi care spun că au avut dificultăți în acces la echipamente IT și de acces la internet.

Aș vrea să precizez că acești 250.000 de elevi care au declarat pe propria răspundere către școli centralizate de inspectorate și centralizate mai apoi de minister survin după ce anul trecut, în luna aprilie, același sistem de educație, aici e un lucru un pic ciudat care e… putem găsi explicații, dar anul trecut au fost 230.000 cei care au declarat că nu au avut acces la echipamente sau la tehnologie.

Citește și: Trei situații în care COVID-19 ar putea fi purtat chiar și de o persoană care s-a vaccinat: Explicațiile unui medic

După care, Ministerul Educației a făcut o achiziție de 250.000 de tablete, acoperitor față de necesarul de 230.000 identificat, care ar fi trebuit să rezolve această situație cu atât mai mult cu cât și autoritățile locale și alte entități au susținut acest proces de dotare a elevilor cu echipamente IT, problema ar fi trebuit să fie rezolvată și totuși, separat de aceștia, au apărut alți 280.000 de elevi care au declarat că nu au avut acces la învățarea online din cauza lipsei de echipamente sau din cauza lipsei de acces la internet.

Acest lucru ar trebui să fie verificat, una din explicații ar fi aceea că în prima etapă au declarat că au acces la echipamente, fiind doi sau trei frați au avut acces la un singur echipament, sau au avut echipamentul părinților.

O altă explicație, îmi pare rău că trebuie să o spun, dar nu cred că are rost să ascundem nici lucrurile care sunt în dezavantajul școlii sau al ministerului, dar nici al elevilor care, având posibilitatea de a avea o tabletă sau un laptop în plus, au zis dacă se poate, de ce nu?”

Gabriela Alexandrescu: Din studiul nostru Salvați Copiii reieșea un număr în jur de jumătate de milion de copii inițial, care spuneau că nu au acces la tehnologie modernă.

Sorin Cîmpeanu: „Coroborând cele două date, asta mă duce la ideea că în prima interogare au răspuns aceia care aveau oarecum acces, dar nu aveau un acces corespunzător pentru a derula învățământul online.”

Citește și: Ministrul Educației: Tematica de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an

Gabriela Alexandrescu: Sau nici nu s-a ajuns la cei cu adevărat săraci…

Sorin Cîmpeanu: „Da. Cumulând cei 230.000 din prima raportare, cu 280.000, suntem la 510.000, deci pe unde undeva pe acolo în conformitate și cu rezultatele dumneavoastră.”

Sursă: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea