Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba, cu susținerea guvernului și prin Viorel Rașcovici, a băgat meritocrația în budă, prin acceptarea celui mai abject și infect CV”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba, cu susținerea guvernului și prin Viorel Rașcovici, a băgat meritocrația în budă, prin acceptarea celui mai abject și infect CV”

Astăzi, Viorel Rașcovici, candidatul USR-PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba, a fost confirmat de către Guvern pentru a ocupa postul, în ciuda CV-ului său puțin spus „suspicios”.

În acest sens, Mihai Coșer și-a scris părerea despre această confirmare pe blogul său personal de pe facebook.

„România n-a fost niciodată morală. Nici în privința oamenilor mărunți care ne conduc, nici în privința marilor seisme care au zguduit țara, din care ne-am ales doar cu victimele și durerea dar niciodată cu concluzia. De genul Revoluția, Colectiv sau 10 august. În schimb, ne-a plăcut să credem mereu că se poate și mai rău. Mai ca în Cuba, Nigeria, Mexic, Rusia etc. unde piscul corupției e așa de înalt, încât ce e jos a ajuns să țină doar de relația Dumnezeu-om, că pentru stat viața n-are valoare.

CITEȘTE ȘI: USR Alba, o nouă ”propunere cu cântec” pentru funcția de subprefect. După un fost condamnat penal, un fost polițist cu o facultate neautorizată

Azi, am văzut, din nou, că statul poate postula și valida legătura dintre impostor- nepăsare – corupție – funcție – dispreț. Azi, a fost numit de Guvern, în lipsa oricărei relevanțe și onestități academice, în ciuda tuturor celor pentru care o diplomă adevărată n-a însemnat, din lipsă de pile, angajare, un nou subprefect. Județul Alba, cu contribuția unora și prin Viorel Rașcovici, a băgat meritocrația în budă, prin acceptarea celui mai abject și infect CV pe care l-am avut în față, cândva. Rebutul devine alesul, iar toți ăia care au făcut naveta cu „Foamea”, au primit pachete cu Dacosul, au sărit peste o bere să le ajungă banii de xerox, sunt depășiți, din nou, de nulitate.

Nu, nu am mai văzut așa ceva! Una e să te joci cu ideea de merit sau nemerit, și alta e să sfidezi să-ți vezi de treaba cu opțiunea ta, public, în ciuda la tot ce-ți spune presa. Și le-a spus: că alesul lor este absolventul celei mai mari escrocherii academice din România, pe care n-a putut-o reabilita nici Ponta cu ordonanța de salvat impostura, din 2015, că nici vorbă de master, că diploma n-are nicio valoare și că omul ăsta n-a auzit Gaudeamus nici la radio. A mai spus presa și că e foarte posibil ca sporul de studii superioare încasat până la pensie, să nu fi fost legitim acordat. Ce n-a spus presa este că explicațiile acestui om, obținute și auzite de ziariști reali, merg mână-n mână cu debilitatea sau cu siguranța că există cineva care-ți va scăpa, oricum, pielea: mai sunt mulți cu diplome ca a mea; dacă e să-mi deschidă careva proces, se va judeca cu universitatea etc. Ce zice el e cam așa: un om fără carnet conduce o…Dacia, lovește pe cineva, dar e de vină mașina pe care o conducea.

Mai știm că un alt polițist, care a încercat să dea examen în corpul ofițerilor, a fost respins din cauza unei diplome ca cea pe care Rașcovici o are, dar n-o arată. Unii credem că n-a arătat niciodată mai mult decât o amărâtă de adeverință, care n-ar fi trebuit să producă vreo consecință în lipsa diplomei, înseriată de Ministerul Educației. Nu că n-ar fi tipărit srl-ul diploma, dar dacă o vedea un om normal i-o rupea în față.

Mă opresc aici. Fără a exclude că Rașcovici poate beneficia de prezumția de bună intenție vs. dus de nas. Dar cu lehamitea că din dorința de a-și impune voința, un partid alege impostura. Că numai studii nu se cheamă astea. Și cu precizarea că nu voi mai scrie nimic aici până când, alături de alții, cu partid sau fără, nu vom dovedi că aici e vorba doar despre egalarea scursurii cu competența. Da, ca mulți alții am dreptul ăsta de a respinge prostia care oprimă, care jignește, care triumfă. Dacă mai sunt printre voi oameni cu curaj și examen de licență, pe bune, lăsați un colț de diplomă în comment, sau mesajul „Gaudeamus”. Și da, va exista un site care să se ocupe doar de CV-urile ăstora care confundă factura cu diploma.”, au fost cuvintele scrise de către Mihai Coșer, pe o rețea de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea