Rămâi conectat

Actualitate

LISTA actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat: Toate statele europene se regăsesc pe lista verde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, criteriul fiind rata de incidență cumulată a cazurilor cu COVID-19. Astfel, 23 de țări sunt trecute în lista roșie, implicând măsuri speciale la sosirea în România.

Lista poate fi conultată AICI.

Între statele aflate pe lista roșie se află și Africa de Sud, Marea Britanie, Nepal și India, din cauza circulației unor variante de virus cu transmitere mai ridicată.

Toate statele europene, în afara Marii Britanii, se regăsesc pe lista verde iar cei care vin din aceste țări nu mai au nevoie de niciun fel de document la intrarea în România.

În 14 mai, România a reintrodus diferențierea pe trei zone a statelor în funcție de riscul epidemiologic.

„Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea