Rămâi conectat

Actualitate

Lipsa de informare dăunează grav sănătăţii. România, pe ultimul loc în Europa la capitolul prevenţie, dar ocupă un loc fruntaş la numărul pacienţilor care suferă de boli transmisibile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lipsa de informare dăunează grav sănătăţii. România se situează pe ultimul loc în Europa la capitolul prevenţie, dar ocupă un loc fruntaş la numărul pacienţilor care suferă de boli transmisibile. E vorba de HIV-SIDA, TBC şi hepatită – boli pentru care, de ani buni, nu există programe de prevenţie susţinute de stat.

Acum 20 de ani, Constantin a devenit dependent de heroină. Iar în urmă cu 5 ani a aflat că s-a îmbolnăvit de HIV din cauza unui ac infectat. Tânărul provine dintr-o familie fără posibilităţi materiale şi fără educaţie.

Numai în Capitală, cel puţin 12 mii de oameni au aceeaşi soartă. Doar 1200 sunt trataţi în centre speciale, pentru că de atâtea locuri dispunem.

Sute de persoane vin zilnic în centre, unde primesc tratament care îi ajută să îşi ţină în frâu adicţia. Cei mai mulţi dintre ei au HIV şi Hepatita C. Nu au primit niciodată sprijin, ajutor, informare care să îi scutească, poate, de suferința cauzată de aceste boli.

Sunt 10.000 de oameni pentru care nimeni nu are soluţii.

Mai multe ONG-uri au cerut Ministerului Sănătăţii, printr-o scrisoare deschisă, să aloce bani pentru programe de prevenţie destinate grupurilor vulnerabile.

Planurile de prevenţie ale decidenţilor din Sănătate ocolesc virusul imuno deficitar. Anul acesta se vor aloca peste 190 de milioane de euro, bani europeni, pentru programe de depistare precoce a cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B,C şi D, precum şi pentru screening prenatal.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea