Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea Roman: Nici un pensionar nu mai poate pierde banii din greșeala unui funcționar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea inițiata de deputatul PNL de Alba, prin care se face dreptate pensionarilor. A fost înlăturat termenul de prescriptie de 3 ani, iar noua lege impune prescripția pe termen nelimitat.

Mai concret, in baza vechii legi, in cazul in care unui pensionar i se calcula greșit pensia și se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din Valea Lunga, statul putea plăti retroactiv doar pentru 3 ani. Deși culpa aparținea unui functionar, nu beneficiarului.

Noua lege permite ca întreaga suma sa fie plătită retroactiv. Fie la solicitarea pensionarului, fie din oficiu.

“Au fost numeroase cazuri de erori umane sau materiale, de manipulare gresita a introducerii datelor, care au generat prejudicii pensionarilor. Ori acest lucru nu s-a întâmplat din cauza lor. Iar pensionarii erau cei pagubiti. Aceasta lege vine sa le facă dreptate, iar in situații de calcul greșit sa își primească retroactiv toți banii. Ii mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru promulgarea legii”, a declarat deputatul PNL, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea