ISU ALBA: Campania ,, PROTEJEAZĂ-ŢI VIAŢA ŞI LOCUINŢA!”

Recomandări pentru sezonul rece

Datorită faptului că un număr mare de  incendii se produc, în principal datorită coşurilor de fum, burlanelor neprotejate termic sau a sobelor,  recomandăm cetăţenilor, respectarea câtorva condiţii esenţiale, ce trebuie avute în vedere la construirea coşurilor pentru evacuarea fumului.

ELIT

Coşurile de fum trebuie să fie stabile şi rezistente la temperaturi ridicate, ce pot depăşi 1000 grade Celsius, rezultate în urma arderii funinginii din interior şi să împiedice propagarea incendiului între nivelurile unei clădiri.

Pentru asigurarea securităţii la incendiu coşurile de fum necesită respectarea următoarelor condiţii:

    – coşurile se leagă de structură la trecerea prin planşee prin dispozitive constructive în vederea asigurarii rezistenţei şi stabilitaţii;

    – la străpungerea planşeelor combustibile, elementele de lemn ale plaşeelor trebuie sa fie distanţate la cel puţin 24 cm de la faţa interioară a coşului de fum. Completarea spaţiului dintre coş şi planşee se realizează cu materiale termoizolatoare incombustibile;

Începând cu anul 2012 ISU Alba vă informează, prin intermediul acestei rubrici, despre modul de prevenire şi reguli de comportare în diverse situaţii de urgenţă.

Inspecţia de Prevenire a ISU Alba

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...