Rămâi conectat

Actualitate

Imunizarea în masă, departe de a se produce: Rezultatele unui studiu românesc efectuat la Timișoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doctorul Tudor Rareș Olariu a realizat la Timișoara un studiu în perioada 8 iulie – 1 septembrie 2020, alături de medici de la Spitalul Municipal și de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, cu ajutorul celor de la Centrul Regional de Transfuzie Timișoara. 2.115 donatori de sânge sănătoși din județ au fost analizați pentru a se studia seroprevalența, adică numărul de persoane cu anticorpi la SARS-COV-2. Imunizarea în masă e însă departe de a se produce.

Principalele concluzii ale studiului

Studiul arată că virusul a fost identificat la persoane care nu prezentau simptome, iar cei mai predispuși spre infectare sunt tinerii și vârstnicii. Studiul mai arată că virusul este prezent în rândul populației indiferent de sex, grupa sanguină sau mediul în care locuim. Tot în studiu se arată că imunizarea în masă este greu de realizat.

Citește și: Vaccinarea anti-COVID la gravide: Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie solicită autorităților să NU restricționeze accesul femeilor însărcinate la vaccin

„Prezența anticorpilor la donatorii de sânge a demonstrat că infecția cu SARS-CoV-2 a fost identificată la persoane care nu au prezentat anterior simptome asociate infecției cu acest virus. Rate crescute ale infecției cu SARS-CoV-2 au fost observate la donatorii sub 30 de ani (2.11%) și la cei peste 50 de ani (2.82%). Nu a fost identificată nicio asociere între seroprevalență și sex, aria de rezidență, grupele de sânge ABO și Rh.

Datele acestui studiu arată că infecția cu SARS-CoV-2 este prezentă în populația adultă cu o incidență similară indiferent de sex, aria de rezidență sau grupa sanguină. Rezultatele obținute de noi sugerează că suntem departe de a realiza o imunizare naturală împotriva SARS-CoV-2 în populația generală din România, prin apariția anticorpilor specifici în urma infectării”, spune doctorul Tudor Rareș Olariu.

Studiul a fost publicat în revista Clinical Microbiology and Infection, revista Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea