Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, Cugir va fi reabilitată și modernizată. Investiție de peste 1.300.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor de „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școală Gimnazială SINGIDAVA”. Valoarea totală a investiției este de 1.381.425,44 lei, fără TVA, scrie cugirinfo.ro

Obiectivul general al acestui proiect îl constituie creșterea gradului de participare la învățământul preșcolar din orașul Cugir prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a dotării Grădiniței cu Program Normal Voinicel, obiectivele specifice fiind:

1.Asigurarea respectării standardelor de siguranță, confort, igienă și funcționalitate specifice instituțiilor publice de învățământ, prin reabilitarea și modernizarea clădirii din str. Al.Sahia, nr. 14, Cugir, jud. Albă.

Elit - Gustul Desăvârșit

2.Îmbunătățirea procesului educațional prin echiparea clădirii cu mobilierul necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ preșcolar.

3.Creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități la serviciile educaționale prin realizarea de rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor.

La unitatea școlară cu program normal aparținând Școlii ”Singidava” se va decapa învelitoarea și termoizolația existentă, urmând a fi și refăcute din materiale noi, de bună calitate. Hidroizolația învechită de la subsol va fi înlocuită, reducând astfel infiltrațiile de apă prin aceasta. La interior, se vor lărgi golurile de uși, tâmplăria fiind apoi înlocuită cu material modern, impuse de normele actuale de proiectare, iar toate instalațiile utilitare vor fi înlocuite.

Clădirea va fi dotată cu o instalație de avertizare și alarmare incendii, iar ușile aferente caselor de scări vor fi prevăzute cu dispozitive de autoînchidere, în ambele variante. Instalațiile utilitare și finisajele existente vor fi înlocuite cu altele noi, sistemele de iluminat vor fi echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică și pe clădire vor fi montate panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră. În exterior, se vor folosi materiale de construcție și finisaje cu un grad mare de reciclare, fiind realizate inclusiv rampe de acces în clădire a persoanelor cu dizabilități locomotor.

Clădirea existența studiată este amplasată Cugir, str. Alexandru Sahia, nr.14, jud. Alba. Construită înaintea anului 1980, structura indică modul de realizare specific acelei perioade-cadre și diafragme. Terenul pe care este amplasată construcția Școlii Gimnaziale Singidava este domeniu public de interes local, apartinanand orașului Cugir.

Lucrări de reabilitare și anvelopare:

-Decaparea învelitorii și termoizolatiei actuale a planșeului de acoperiș, și refacerea acestora.

-Demontarea unor uși interioare și exterioare, și înlocuirea acestora cu uși noi. Lărgirea și modificarea înălțimii golurilor de uși impuse de normele actuale de proiectare, implică și schimbarea buiandrugilor.

-Dublarea zidului de compartimentare al centralei termice, spre magazie.

-Schimbarea pardoselilor din sălile de grupa, din depozitele celor de la parter, conexe sălilor de grupa, din coridoare, din grupurile sanitare pentru copii.

-Demontarea unei ferestre de la casă scării secundare, și două din partea superioară de la casă scării principale, și schimbarea acestora cu ferestre care se deschid, cele de la casă scării principale vor fi cu sistem de deschidere cu cablu.

-Separarea casei de scări secundare de coridor atât la parter cât și la etaj.

-Montare plafon gipscarton (EI60′) în depozitul 6 și cantrala termică de la parter.

-Termoizolarea plăcii peste subsol în partea inferioară cu polistiren extrudat de 10cm, iar în zona claselor de grupa, holului proncipal și grupul sanitar copii, toaletă, depozit 2, se va termoizolă în partea superioară, realizându-se în sălile de grupa și încălzire în pardoseală, ridicându-se nivelul cu 5cm.

-Termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică de 10cm, plasa de fibră de sticlă, tencuiala. Pe soclu se montează polistiren extrudat de 5cm.

-Înlocuirea finisajelor din grupurilor sanitare pentru copii.

-Înlocuirea finisajelor pe holuri.

-Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupa.

-Zugrăvirea pereților și tavanelor.

-Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

-Prevederea unei scări exterioare, a două cale de evacuare, această va fi deschisă și acoperită din structura de beton armat.

-Trotuarele clădirii vor fi reacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.

-Pentru asanarea umidității de la subsol va fi proiectat un dren perimetral de captare și eliminarea apelor și o basa interioară de colectare, prevăzută cu pompă de evacuare sisenzori de nivel.

-Înlocuirea instalațiilor termice, precum și inlocuinrea centralei termice pe combustibil gazos, cu tiraj forțat și ardere cu focar închis.

-Înlocuirea instalației sanitare.

-Refacerea instalației de alimentare cu gaze naturale.

-Prevederea panourilor fotovoltaice.

-Înlocuirea instalației electrice cu implementarea sistemelor de iluminat echipate cu surse LED.

-Realizarea instalației de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet. Prevederea unei instalație antiefracție, unei instalații de voce – date, unei instalații de supraveghere video.

-Prevederea unei instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu.

-Prevederea unui sistem de ventilare a sălilor de grupa.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 10. îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Prezența unui URS, semnalată într-o comună din județul Alba: A fost transmis un mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Prezența unui URS, semnalată într-o comună din județul Alba: A fost transmis un mesaj RO-ALERT

În cursul serii de vineri, 12 august, a fost semnalată, prin apelul numărului unic de urgenţă 112, prezența unui urs în zona Ampoița.

Prin apelul numărului unic se Urgență 112, s-a semnalat prezența unui urs în zona Ampoița.

Elit - Gustul Desăvârșit

A fost emis mesaj Ro-Alert către locuitorii din zona respectivă.

Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Viktor Orban a fost „premiat” pentru discursul anti-european. Mega investiție din partea Chinei în Ungaria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Viktor Orban a fost „premiat” pentru discursul anti-european. Mega investiție din partea Chinei în Ungaria

În cursul zilei de vineri, grupul chinez CATL a anunțat faptul că va construi în Ungaria o uzină de baterii electrice în valoare de 7,3 miliarde de euro, în condițiile în care cel mai mare producător mondial de baterii pentru autovehicule se pregătește să răspundă unor comenzi mari venite din partea constructorilor de automobile.

CATL a precizat că lucrările de construcţie la uzina sa de baterii cu o capacitate de 100 GWh, ce va fi amplasată în oraşul Debreţin, estul Ungariei, cea mai mare investiţie de peste hotare a grupului chinez, vor începe în acest an, după obţinerea aprobărilor necesare, urmând să se întindă pe o perioadă de maxim 64 de luni.

Elit - Gustul Desăvârșit

La finalizare, aceasta ar urma să fie cea mai mare uzină de celule pentru baterii electrice din Europa şi, de asemenea, a doua facilitate de producţie a CATL din regiune. La uzina de la Debreţin vor fi produse celule şi module de baterii pentru constructori auto precum Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen.

Această investiţie va marca „un salt uriaş în expansiunea globală a CATL”, a subliniat fondatorul şi preşedintele grupului chinez, Zeng Yuqun, potrivit Agerpres.ro.

În paralel, compania chineză continuă cu planurile privind debutul producţiei de baterii în America de Nord până în 2026, pentru clienţi precum Ford Motor, în pofida tensiunilor dintre Beijing şi Washington.

Investiţia CATL este crucială şi pentru Ungaria, care a devenit un hub important pentru producţia de vehicule electrice şi baterii în Europa. Debreţin este deja locul unde se construieşte o uzină a grupului auto german BMW, în timp ce rivalul Audi are deja o uzină la Gyor, vestul Ungariei, iar Mercedes-Benz operează o uzină la Kecskemet, centrul Ungariei.

Compania chineză a mai anunţat că examinează de asemenea posibilitatea de a-şi uni forţele cu partenerii locali pentru a pune la punct facilităţi pentru materialele necesare producţiei de baterii în Europa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

1 septembrie| Concert caritabil, în Alba Iulia, pentru sterilizarea câinilor și pisicilor din mediul rural. Programul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
1 septembrie| Concert caritabil, în Alba Iulia, pentru sterilizarea câinilor și pisicilor din mediul rural. Programul evenimentului

Un concert caritabil va avea loc joi, 1 septembrie, în Alba Iulia, unde banii strânși vor merge spre realizarea sterilizărilor gratuite pentru câini și pisici din mediul rural.

„Joi, 1 septembrie, începând cu ora 19.30, vă invităm la o seară relaxantă, de socializare, cu muzică bună și băuturi alese.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât taxa de intrare de 20 lei/personă cât și banii strânși din vânzarea diferitelor produse personalizate vor merge spre realizarea sterilizărilor gratuite pentru câini și pisici din mediul rural.

Evenimentul este găzduit de Framm’s localul care ne-a susținut fiecare inițiativă încă de la începutul activității nostre și îi are ca invitați pe Laura Orian și Cristian Alexievici cărora le mulțumim pentru implicare și empatizare.

Sperăm să ne vedem cu voie bună, într-un număr cât mai mare”, arată descrierea evenimentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea