Rămâi conectat

Ştirea zilei

Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, Cugir va fi reabilitată și modernizată. Investiție de peste 1.300.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor de „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școală Gimnazială SINGIDAVA”. Valoarea totală a investiției este de 1.381.425,44 lei, fără TVA, scrie cugirinfo.ro

Obiectivul general al acestui proiect îl constituie creșterea gradului de participare la învățământul preșcolar din orașul Cugir prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a dotării Grădiniței cu Program Normal Voinicel, obiectivele specifice fiind:

1.Asigurarea respectării standardelor de siguranță, confort, igienă și funcționalitate specifice instituțiilor publice de învățământ, prin reabilitarea și modernizarea clădirii din str. Al.Sahia, nr. 14, Cugir, jud. Albă.

2.Îmbunătățirea procesului educațional prin echiparea clădirii cu mobilierul necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ preșcolar.

3.Creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități la serviciile educaționale prin realizarea de rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor.

La unitatea școlară cu program normal aparținând Școlii ”Singidava” se va decapa învelitoarea și termoizolația existentă, urmând a fi și refăcute din materiale noi, de bună calitate. Hidroizolația învechită de la subsol va fi înlocuită, reducând astfel infiltrațiile de apă prin aceasta. La interior, se vor lărgi golurile de uși, tâmplăria fiind apoi înlocuită cu material modern, impuse de normele actuale de proiectare, iar toate instalațiile utilitare vor fi înlocuite.

Clădirea va fi dotată cu o instalație de avertizare și alarmare incendii, iar ușile aferente caselor de scări vor fi prevăzute cu dispozitive de autoînchidere, în ambele variante. Instalațiile utilitare și finisajele existente vor fi înlocuite cu altele noi, sistemele de iluminat vor fi echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică și pe clădire vor fi montate panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră. În exterior, se vor folosi materiale de construcție și finisaje cu un grad mare de reciclare, fiind realizate inclusiv rampe de acces în clădire a persoanelor cu dizabilități locomotor.

Clădirea existența studiată este amplasată Cugir, str. Alexandru Sahia, nr.14, jud. Alba. Construită înaintea anului 1980, structura indică modul de realizare specific acelei perioade-cadre și diafragme. Terenul pe care este amplasată construcția Școlii Gimnaziale Singidava este domeniu public de interes local, apartinanand orașului Cugir.

Lucrări de reabilitare și anvelopare:

-Decaparea învelitorii și termoizolatiei actuale a planșeului de acoperiș, și refacerea acestora.

-Demontarea unor uși interioare și exterioare, și înlocuirea acestora cu uși noi. Lărgirea și modificarea înălțimii golurilor de uși impuse de normele actuale de proiectare, implică și schimbarea buiandrugilor.

-Dublarea zidului de compartimentare al centralei termice, spre magazie.

-Schimbarea pardoselilor din sălile de grupa, din depozitele celor de la parter, conexe sălilor de grupa, din coridoare, din grupurile sanitare pentru copii.

-Demontarea unei ferestre de la casă scării secundare, și două din partea superioară de la casă scării principale, și schimbarea acestora cu ferestre care se deschid, cele de la casă scării principale vor fi cu sistem de deschidere cu cablu.

-Separarea casei de scări secundare de coridor atât la parter cât și la etaj.

-Montare plafon gipscarton (EI60′) în depozitul 6 și cantrala termică de la parter.

-Termoizolarea plăcii peste subsol în partea inferioară cu polistiren extrudat de 10cm, iar în zona claselor de grupa, holului proncipal și grupul sanitar copii, toaletă, depozit 2, se va termoizolă în partea superioară, realizându-se în sălile de grupa și încălzire în pardoseală, ridicându-se nivelul cu 5cm.

-Termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică de 10cm, plasa de fibră de sticlă, tencuiala. Pe soclu se montează polistiren extrudat de 5cm.

-Înlocuirea finisajelor din grupurilor sanitare pentru copii.

-Înlocuirea finisajelor pe holuri.

-Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupa.

-Zugrăvirea pereților și tavanelor.

-Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

-Prevederea unei scări exterioare, a două cale de evacuare, această va fi deschisă și acoperită din structura de beton armat.

-Trotuarele clădirii vor fi reacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.

-Pentru asanarea umidității de la subsol va fi proiectat un dren perimetral de captare și eliminarea apelor și o basa interioară de colectare, prevăzută cu pompă de evacuare sisenzori de nivel.

-Înlocuirea instalațiilor termice, precum și inlocuinrea centralei termice pe combustibil gazos, cu tiraj forțat și ardere cu focar închis.

-Înlocuirea instalației sanitare.

-Refacerea instalației de alimentare cu gaze naturale.

-Prevederea panourilor fotovoltaice.

-Înlocuirea instalației electrice cu implementarea sistemelor de iluminat echipate cu surse LED.

-Realizarea instalației de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet. Prevederea unei instalație antiefracție, unei instalații de voce – date, unei instalații de supraveghere video.

-Prevederea unei instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu.

-Prevederea unui sistem de ventilare a sălilor de grupa.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 10. îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea