Ziarul Unirea

Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, Cugir va fi reabilitată și modernizată. Investiție de peste 1.300.000 lei

Primăria orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor de „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școală Gimnazială SINGIDAVA”. Valoarea totală a investiției este de 1.381.425,44 lei, fără TVA, scrie cugirinfo.ro

Obiectivul general al acestui proiect îl constituie creșterea gradului de participare la învățământul preșcolar din orașul Cugir prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a dotării Grădiniței cu Program Normal Voinicel, obiectivele specifice fiind:

ELIT

1.Asigurarea respectării standardelor de siguranță, confort, igienă și funcționalitate specifice instituțiilor publice de învățământ, prin reabilitarea și modernizarea clădirii din str. Al.Sahia, nr. 14, Cugir, jud. Albă.

2.Îmbunătățirea procesului educațional prin echiparea clădirii cu mobilierul necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ preșcolar.

3.Creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități la serviciile educaționale prin realizarea de rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor.

La unitatea școlară cu program normal aparținând Școlii ”Singidava” se va decapa învelitoarea și termoizolația existentă, urmând a fi și refăcute din materiale noi, de bună calitate. Hidroizolația învechită de la subsol va fi înlocuită, reducând astfel infiltrațiile de apă prin aceasta. La interior, se vor lărgi golurile de uși, tâmplăria fiind apoi înlocuită cu material modern, impuse de normele actuale de proiectare, iar toate instalațiile utilitare vor fi înlocuite.

Clădirea va fi dotată cu o instalație de avertizare și alarmare incendii, iar ușile aferente caselor de scări vor fi prevăzute cu dispozitive de autoînchidere, în ambele variante. Instalațiile utilitare și finisajele existente vor fi înlocuite cu altele noi, sistemele de iluminat vor fi echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică și pe clădire vor fi montate panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră. În exterior, se vor folosi materiale de construcție și finisaje cu un grad mare de reciclare, fiind realizate inclusiv rampe de acces în clădire a persoanelor cu dizabilități locomotor.

Clădirea existența studiată este amplasată Cugir, str. Alexandru Sahia, nr.14, jud. Alba. Construită înaintea anului 1980, structura indică modul de realizare specific acelei perioade-cadre și diafragme. Terenul pe care este amplasată construcția Școlii Gimnaziale Singidava este domeniu public de interes local, apartinanand orașului Cugir.

Lucrări de reabilitare și anvelopare:

-Decaparea învelitorii și termoizolatiei actuale a planșeului de acoperiș, și refacerea acestora.

-Demontarea unor uși interioare și exterioare, și înlocuirea acestora cu uși noi. Lărgirea și modificarea înălțimii golurilor de uși impuse de normele actuale de proiectare, implică și schimbarea buiandrugilor.

-Dublarea zidului de compartimentare al centralei termice, spre magazie.

-Schimbarea pardoselilor din sălile de grupa, din depozitele celor de la parter, conexe sălilor de grupa, din coridoare, din grupurile sanitare pentru copii.

-Demontarea unei ferestre de la casă scării secundare, și două din partea superioară de la casă scării principale, și schimbarea acestora cu ferestre care se deschid, cele de la casă scării principale vor fi cu sistem de deschidere cu cablu.

-Separarea casei de scări secundare de coridor atât la parter cât și la etaj.

-Montare plafon gipscarton (EI60′) în depozitul 6 și cantrala termică de la parter.

-Termoizolarea plăcii peste subsol în partea inferioară cu polistiren extrudat de 10cm, iar în zona claselor de grupa, holului proncipal și grupul sanitar copii, toaletă, depozit 2, se va termoizolă în partea superioară, realizându-se în sălile de grupa și încălzire în pardoseală, ridicându-se nivelul cu 5cm.

-Termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică de 10cm, plasa de fibră de sticlă, tencuiala. Pe soclu se montează polistiren extrudat de 5cm.

-Înlocuirea finisajelor din grupurilor sanitare pentru copii.

-Înlocuirea finisajelor pe holuri.

-Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupa.

-Zugrăvirea pereților și tavanelor.

-Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

-Prevederea unei scări exterioare, a două cale de evacuare, această va fi deschisă și acoperită din structura de beton armat.

-Trotuarele clădirii vor fi reacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.

-Pentru asanarea umidității de la subsol va fi proiectat un dren perimetral de captare și eliminarea apelor și o basa interioară de colectare, prevăzută cu pompă de evacuare sisenzori de nivel.

-Înlocuirea instalațiilor termice, precum și inlocuinrea centralei termice pe combustibil gazos, cu tiraj forțat și ardere cu focar închis.

-Înlocuirea instalației sanitare.

-Refacerea instalației de alimentare cu gaze naturale.

-Prevederea panourilor fotovoltaice.

-Înlocuirea instalației electrice cu implementarea sistemelor de iluminat echipate cu surse LED.

-Realizarea instalației de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet. Prevederea unei instalație antiefracție, unei instalații de voce – date, unei instalații de supraveghere video.

-Prevederea unei instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu.

-Prevederea unui sistem de ventilare a sălilor de grupa.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 10. îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO ȘTIREA TA | Condiții improprii de joacă oferite copiilor din cartierul Recea, Alba Iulia. „Am tot făcut sesizări, dar nimic”

Un cetățean din Alba Iulia, ce locuiește în cartierul Recea, atrage atenția asupra condițiilor improprii ce le sunt oferite copiilor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro