Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Omul sfințește locul: Mai mulți albaiulieni au creat o adevărată oază de liniște în jungla de beton urbană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O vorbă din bătrâni spune că omul sfințește locul. Este și cazul unor localnici din Alba Iulia, mai exact din cartierul Ampoi 1, care au reușit să facă o oază de frumusețe în zona plină de betoane din orașul unde trăiesc.

Irimia Ionel, un localnic în vârstă de 62 de ani, a creat o grădină unde locatarii se pot relaxa, cu flori, o bicicletă decorativă și chiar o mini fântână arteziană făcută de omul nostru. Tot acesta, ajutat de mai mulți vecini, a construit pe malui râului Ampoi, un grătar de piatră, unde oricine poate veni să stea la aer curat, cu condiția de a lăsa curățenie în urma lor.

YouTube video

„Grădina am început-o acum doi ani, m-am gândit să fie ceva frumos în fața blocului și să am și eu ocupație. Cam 5.000 de lei m-a costat cu totul. Grătarul l-am făcut cu mai mulți vecini de aici, piatra am adus-o din râu, iar pentru ciment am pus toți bani. Poate să vină toată lumea să stea la aer curat pe malul Ampoiului, însă când pleacă să rămână curat”, a spus cetățeanul.

Tot pe malul Ampoiului un alt albaiulian, Negură Gheorghe, a făcut un mic loc de joacă cu un leagăn, unde copiii din zonă se pot juca în aer liber, în natură.

[nggallery id=8170]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea