Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 3-2 (0-1), după o nebunie de meci | „Alb-negrii” au devenit campioni la juniori A1, după ce au întors de la 0-2, marcând decisiv în minutul 90+3

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos a fost, pe „Cetate”, meciul decisiv pentru adjudecarea titlului de campioană județeană la juniori A1. Un meci nebun, cu o revenire fabuloasă a echipei lui Robert Sicoe, ce a trecut de la agonie la extaz, o partidă realmente incredibilă!

„Alb-negrii” au câștigat partida orgoliilor, cu 3 cartonașe roșii, scor 3-2 (0-1), cu o remontada de senzație, cu 3 goluri în ultimele 11 minute, ultimul în minutul 90+3, și vor reprezenta Alba la faza interjudețeană în 6 și 10 iunie, contra echipei din Mureș, Viitorul Târnăveni.

Vizitatorii s-au prăbușit deși au avut 2-0 în mintul 79, primind golul decisiv în minuutl 90+3, când a punctat Pascu (la o fază înainte portarul Iosa a fost eliminat, iar între buturi a intrat un jucător de câmp, mingea lovind transversala la lovitura liberă executată de Banienschi).

O partidă în care „alb-negrii” aveau la îndemână doar varianta victoriei, fiind la două puncte în spate înainte ultimei runde.

Multă tensiune pe gazon în primele 45 de minute. Găldenii au deschis scorul în minutul 26, prin R. Giorgiu (fiul fostul președinte Marcel Giorgiu), după o centrare din dreapta venită de la Raica. Au fost faze grele pentru centralul D. Iviniș, ce a avut o fază în care uniriștii au cerut penalty la M. Dăscălescu jr, la un duel cu portarul advers (39). Peste 3 minute, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, prin eliminarea golgheterului Raica (al doilea avertisment). S-a intensificat presiunea la buturile lui Iosa, însă reduta Industriei a rezistat. la reluare Georgiu (51) a ratat o ocazie rarisimă, iar egalitatea numerică s-a restabilit prin eliminarea lui C. Dănilă (tot cumul de avertismente). La faza următoare (54), căpitanul Jurcă a reluat cu capul în plasă la lovitura liberă rezultată. Pascu (79) a readus speranțele după ce a fructificat o neatenție în defensiva adversă, Nou-intratul M. Cristea (89) a reușit să egaleze la o ieșire hazardată a portarului. Nebunia continuă întrucât în minutul 90+2 Iosa a primit roșu, stupid, tot pentru cumul de galbene, iar între buturi a intrat G. Tamaș, ce a incasat gol din lovitura liberă rezultată!

Până la acest meci decisiv, Industria câștigase două dueluri (4-1 acasă și 3-2 pe „Cetate”), însă în ultima întâlnire ‘alb-negrii” au câștigat în deplasare, scor 3-2, în 12 aprilie, rezultat cu care au reintrat în luptă.

În tribună au fost peste 400 de spectatori, mulți fiind suporteri găldeni.

Unirea: N. Itu – Jurj, Oneț, Pascu, C. Dănilă – An. Moldovan, Harangozo, Sebaș, Banienschi – Căldăraru, M. Dăscălescu jr; rezerve Capătă, M. Cristea. Antrenor Robert Sicoe.

Industria: Iosa – Nana, D. Miclea, Jurca, D. Greuruș – Tamaș, Căt. Crișan, R. David, D. Toma – Raica, R. Giorgiu; rezerve Negrescu, Fl. Moldovan, R. Todor, N. Muntean, Mihăilă. Antrenor Cristian Mărginean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea