Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO, VIDEO ȘTIREA TA: ”Frumuseți” din Apuseni – Barajul Mihoești, ”sufocat” de pet-uri și gunoaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peturi peste peturi, dar şi alte mizerii plutesc pe apa barajului de la Mihoiești. Creşterea debitelor râului Arieş a antrenat cantităţi uriaşe de deșeuri aruncate în timpul ierii de către cei care locuiesc în zonă.

Tone de pet-uri din plastic şi gunoi menajer. Nu vorbim despre o rampă de gunoi, ci despre ceea ce se găseşte acum pe luciul barajului de la Mihoiești. Zona Apusenilor este cunoscută ca fiind o zonă de interes turistic naţional, însă altceva îţi vine în minte atunci când ajungi lângă baraj.

Povestea gunoaielor de pe Arieș începe în fiecare an primăvară, atunci când apele se umflă. După ce se retrag, rămân sute de tone de gunoaie care se întind pe zeci de kilometri, iar imaginea este dezolantă.

”Măi moților, mai țopilor din amonte de baraj, nu simțiți puțină rușinică când vedeți aceste imagini? Asta este „oglinda” celor 7 comunități de pe cursul superior al celor două Arieșuri!  Asta este „acasă la moți”, ținut cu istorie, tradiții și locuri legendare, lăudat, vizitat și admirat de mulți români și străini!

YouTube video

Multe familii aveți câte o cabană, o pensiune sau o vilă (de unde provin un mare procent de deșeuri, peturi în special), unde așteptați turiști. V-ați pus întrebarea dacă aceste imagini dau bine în ochii turistului care vine în zonă? Rabat nu fac nici comunitățile din aval de baraj. Oare suntem chiar lipsiți de cele mai elementare moravuri, obiceiuri bune, moralitate?”, a scris pe facebook un locuitor din zonă.

”Frumos, prin asta dovedește omul cine este. Se spune în popor că omul sfințește locul, dar la noi tocmai invers”, spune un alt cetățean.

[nggallery id=7736]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea