FOTO: Parada portului popular la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea – Cugir

Cea de-a treia zi și ultima a celei de-a VII-a ediții a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea – Cugir a fost deschisă de o paradă a portului popular, evenimentul desfăşurându-se pe traseul Căminul Cultural – Biserica Ortodoxă ,,Sf. Nicolae” din localitatea Vinerea.

Așteptată cu mult interes, manifestarea a luat startul la ora 11.00, fiind urmărită cu mare interes de localnicii din Vinerea şi nu doar de ei. Aşezaţi în faţa Bisericii „Sfântul Nicolae”, cei aproximativ 300 de participanți au avut ocazia să urmărească o veritabilă desfăşurare a ansamblurilor  artistice, să le admire portul popular și măiestria dansurilor.

ELIT

Aplaudate la scena deschisă au trecut prin faţa spectatorilor, Formația de fanfară a Casei de Cultură Cugir, ansamblurile:  „Câmpul Pâinii’’ – Vinerea, Tulnicăresele  – Avram Iancu, ,,Fii satului” și Călușarii  Romos – Hunedoara,  Fluierașii din Șugag, Izvorașul Turenilor – Cluj, Fii Pianului, Grupul Mlădițe Cugirene, Dacii Singidavei și Grupul de Iele, Siretul – Siret, Școala de dans Irlandez, Cizerana – Sălaj, Sălășana – Sălașul de Sus, Efthimos – Brașov. La eveniment au fost prezenți alături de primarul Cugirului Adrian Teban -gazda evenimentului, ( îmbrăcat într-un frumos costum popular), viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui,  Aurel Voicu, președintele Asociației Pro Cugir, Dorin David – președintele Societății Culturale ,,Vinereana”, consilieri locali.

La momentul în care se publică acest material pe platoul din Poiana cu Goruni-Vinerea are loc un program cultural artistic care se va încheia în jurul orei 23.00.

    (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...