Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Pachete cu produse de igienă distribuite în Alba pentru mai mult de 17.000 de beneficiari: Cine primește acest sprijin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu informează faptul că în județul Alba a fost demarată acțiunea de distribuire a pachetelor din cadrul proiectului POAD – Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.

”În județul Alba există 17.760 de beneficiari. Acțiunea de distribuire a pachetelor a început miercuri, 17 iunie a.c., până în prezent fiind repartizate pachete beneficiarilor din localitățile Abrud, Cîmpeni, Bistra, Vadu Moților, Albac, Arieșeni, Ciuruleasa. În cursul zilei de astăzi, vineri, 19 iunie a.c., reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Alba s-au deplasat în comunele Avram Iancu, Scărișoara, Gârda și Horea, pentru a livra alături de autoritățile locale produsele de igienă prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate”, a declarat prefectul Nicolae Albu.

Un pachet cu produse de igienă conține: 5 periuțe de dinți, pasta de dinți (300 ml), săpun lichid (500 ml), șampon pentru copii (800 ml), șampon pentru adulți (500 ml), detergent pentru rufe (2,7 kg).

Categoriile de persoane care beneficiază de acest sprijin sunt:

1. persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social), acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. Primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, aflați în plată.

2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachetele pentru toți membrii familiei, in baza actelor de identitate ale tuturor membrilor de familie.

3. persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Persoanele care aparțin acestor categorii și care la data distribuirii produselor de igienă se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reședința în străinătate, beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, nu au dreptul de a primi produse distribuite în cadrul POAD.

Distribuirea pachetelor din cadrul proiectului POAD – Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, continuă zilele următoare, în întreg județul Alba.

Adresăm un apel către beneficiari de a se prezenta la data, ora și locația anunțate de autoritățile locale, în vederea optimizării procesului de repartizare a produselor de igienă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi

Bogdan Ilea

Publicat

în

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 56.000 de lei și au verificat sute de persoane și mașini. Citește și: Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea