Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 0-0 în derby „de Alba” | Remiză albă ce convine liderului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe „Cetate”, derby „de Alba” între Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, încheiat cu o remiză albă, rezultat care nu convine niciuneia dintre combatante.

Invincibile și vecine în ierarhie, acestea s-au anihilat reciproc, rezultat convenind liderului Șoimii Lipova, ce joacă mâine la Galda de Jos. Un meci de  importanță aparte în economia campionatului pentru pretendentele la promovarea în eșalonul secund a semănat cu precedenta confruntare al „alb-negrilor” de la Deva. Uniriștii au avut marile ocazii ale jocului, între care bara lui P. Păcurar (84), în vreme ce cugirenii au avut o evoluție departe de posibilități, nereușind să pericliteze spațiul porții lui Sporea.

*Ad. Matei – accidentare gravă în prelungiri

Prelungirile au adus un moment tensionat, fundașul Adrian Matei (Unirea Alba Iulia) accidentându-se grav la o fază în care a fost lovit în cap cu piciorul de Dican, fază la care cugireanul a primit avertisment, deși culoarea cartonașului putea fi roșie, după ce sângele l-a pornit pe apărătorul unirist ce s-a trezit cu arcada stângă spartă și o fractură de pomete. Adrian Matei a fost bandajat, a avut momente în care era confuz, fiind transportat cu ambulanța la spital pentru investigații complete.

Ocazie mare Cl. Oara (46) – șut peste din 5 metri, la centrarea lui Cl. Marcu! În minutul 54, după o acțiune închegată, Metalurgistul Cugir a irosit o fază bună, la șutul lui L. Tudor, trecut puțin pe lângă stâlpul stânga al porții apărate de Sporea. În minutul 56, Al. Giurgiu își încearcă șansa de la 25 de metri, șut în diagonală, alături. „Liberă” P. Păcurar (81), execuție dezamăgitoare. Același P. Păcurar (84) a avut ocazia meciul cu un șut fulgerător de la marginea  careului, mingea lovind transversala! Peste două minute Crivăț a scăpat în corner șutul lui Tat. An. David (87) a lobat peste Crivăț, dar și pe lângă bara stângă!

Prima repriză dominată teritorial de amfitrioni, partida fiind una tacticizată, ambele echipe neriscând prea mult

Puțin peste 700 de spectatori prezenți pe Cetate. În minutul 20, Necșulescu a executat modest o lovitură liberă de la marginea careului. În minutul 26, I. Grozav a deviat puțin pe lângă bara stângă, la un corner executat de M. Neagu cu o intervenție nefericită. Peste 4 minute P. Păcurar și-a încercat șansa de la marginea careului, dar Crivăț a fost la post, faza se repetă peste două minute, duel P. Păcurar – Crivăț, aceeași finalitate

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Sporea – F. Morar, Potopea, I. Grozav/ cpt, Ad. Matei  – Al. Giurgiu  – Davidaș (58, An. David), P. Păcurar, R. Ivan (68, S. Mureșan), Cl. Marcu (79, Cr. Păcurar) – Cl. Oara (66, Tat); rezerve Căt. Suciu – Scrob, Goguța. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Metalurgistul: Crivăț – Dohotariu, I. Tătaru, Itu/ cpt, M. Neagu – Șaucă , Vaștag, L. Tudor (73, Șuteu), Dicu (73, Dican) – Necșulescu –  B. Lemac; rezerve N. Bănică, Copiluși, Vîjdea, Cercel, Buruiană. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Arbitri D. Lunca (Cluj-Napoca), Cl. Osmache (Brașov), Z. Biro (Belin-Covasna) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), T. Biriș (Hunedoara)

Averismente: F. Morar (44), Tat (71), Al. Giurgiu (83), Cr. Păcurar (90+2)/ Dohotariu (29), I. Tătaru (77), Dican (90+3)

*Lipsesc Selagea și Făgărășanu!

„Alb-negrii” au o absență importantă, numită căpitanul Selegea, învoit pentru motive personale, pe lângă mai vechiul indisponibil Vitinha. Și cugirenii acuză serioase probleme de efectiv, mai vechilor indisponibili G. Goronea, Șt. Radu și Vărărean adăugându-se miercuri golgheterul Făgărășanu (bolnav de varicelă) – grea pierdere pentru ofensiva Metalurgistului, echipă la care revine Cercel – după suspendare. “Metalurgistul nu se simte deloc confortabil pe “Cetate” în ultimii ani, arenă pe care a părăsit-o mereu dezamăgită, după disputele cu Performanța Ighiu și Unirea Alba Iulia (în ediția trecută 1-2, meci pierdut în câteva minute, în 8 septembrie 2017). Intrată oarecum într-un con de umbră după ce “alb-negrii” au căzut cu FCSB în “16”-imile Cupei României, partida contând pentru etapa a 5-a a Seriei a 4-a opune două grupări ce nu-și permit să irosească puncte, în condițiile în care liderul seriei, Șoimii Lipova, are deja un avans de 4 lungimi în ierarhie.

[nggallery id=6154]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea