Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Industria Galda de Jos 0-2 (0-0)! | Echipa lui Paul Ciucă a urcat pe prima poziție!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos a învins Nuova Mama Mia Becicherecu Mic în a patra rundă a returului Seriei a 4-a din eşalonul terţ, scor 2-0 (0-0). Echipa condusă de Paul Ciucă este în premieră în această primăvară pe prima poziție, detronând liderul Național Sebiș, care a pierdut la Deva, scor 0-1!

Industria rămâne invincibilă în primăvară și fără gol primit, urcând în fotoliul de lider.

Găldenii au meritat din plin succesul, domininând confruntarea și ratând o sumedenie de ocazii până la deschiderea scorului. Chiar dacă în final Frențiu (83) și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, primind două avertismente în câteva zeci de secunde, formația lui Paul Ciucă a mai înscris în prelungiri, prin lovitură de pedeapsă transformată de Cernea (faultat Cioară).

Boancă este la prima reușită pentru Industria Galda de Jos în eșalonul terț, iar Andrei Cernea a devenit golgheterul seriei, cu 10 reușite.

Ambele echipe erau neînvinse în retur, acumulând 7 puncte până la acest meci direct, în care Dan Mănăilă a suferit primul eșec la comanda echipei bănățene.

*Paul Ciucă: „Trăim momentul, ne bucurăm”

„Am întâmpinat o replică dârză din partea adversarului, așa cum preconizam. Am fost atenți, concentrați și dornici să obținem cele trei puncte, lurcru pe care l-am și realizat. Îmi felicit băieții și le mulțumesc pentru atitudinea lor din ultimele săptămâni. Trăim momentul, cel puțin până mâine când suntem lideri, iar de luni ne concentrăm pe următorul joc„, a declarat Paul Ciucă

Faptul că nu primim gol ne întărește încrederea în propriile puteri și ne face să ne dorim să continuăm cât mai mult pe această linie„, a mai spus Paul Ciucă.

În minutul 60, Boancă a deschis scorul! Rezultatul final a fost parafat de Cernea (90+1, din penalty).

În minutul 83, Frențiu (Industria) a fost eliminat, pentru cumul de avertismente.

Final, 0-2 (0-0). ACS Industria, fără gol primit în 4 jocuri din retur. Mama Mia, prim eșec în 2017. Cei din Galda de Jos, cocoțați în tribună, unde sărbătoresc: ”Cine e pe primul loc? / Alba e, Alba e!”

0-2 din penalty, în minutul 89. Decarul Andrei Cernea. Fault comis de Baradji, în lateral stânga, asupra lui Cioară. Cernea a executat în stânga portarului. 0-2.

87. Cernea îi pasează lui Boancă. Șut de la 14 metri, din lateral, deturnat de Radu de sub transversală, în corner.

86. Lovitură liberă pentru Mama Mia. Executată înalt și reluată cu capul. Continuă pe ruta Chiper – Niță dar faza se stinge.

84. Abia intrat, Cioară speculează o eroare a gazdelor și șutează în stâlpul din dreapta al porții. Din colțul careului de 6 metri, lateral dreapta, la colțul lung.

Oaspeții mai schimbă: Cioară în locul lui Romică David. A ieșit foarte încet de pe teren.

Două galbene recepționate de același jucător în nici un minut. ACS Industria, în 10 din minutul 83.

Iar Frențiu mai primește un cartonaș galben. Cartonaș roșu! Tragere de tricou, împotriva lui Denis Băban. Nervos, jucătorul eliminat șutează într-o minge a gazdelor, pe care o expediază peste tribună. Cineva fuge să o recupereze…

Frențiu, intrat recent, primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Băban, la centrul terenului, unde se lansase pe contraatac. În minutul 82.

78. La vizitatori, Rodean în locul lui Baghiu.

76. La gazde, Chiper în locul lui Miculete.

Și altele… 74. Iese Vonya și intră P. Man.

Înlocuire, în minutul 71. Frențiu intră la ACS Industria, în locul numărului 1, Mureșan.

70. Corner pentru Mama Mia. Pătrarul Folarin reia cu capul peste transversală, de la 7 metri. A executat Nanou.

65. Băban șutează de la 18 metri mult peste transversală.

Minutul 59, 0-1: Ioan Boancă. O fază în care a urmărit balonul… Cernea a avansat pe flancul drept, a centrat în careu, mingea trecând prin dreptul mai multor jucători. Atent, urmărind faza, Boancă a reluat la semiînălțime, la colțul scurt. Primul șut pe spațiul porții al părții a doua, soldat cu un prim gol al jocului.

Nici o ocazie în partea secundă. Debut slab al reprizei a II-a.

Portarul Radu, o foarte bună evoluție.

Minutul 49. Decarul Cernea, altă lovitură liberă: executată înalt în careu. Respinsă în corner. Tot el execută. Și un al doilea corner la rând. Respinge Radu.

Repriza a doua începe fără schimbări în cele două echipe.

Duel aerian soldat cu cartonaș galben: cot aplicat în zona feței. Hillion, avertisment. Lui Lupșan îi curge sânge din gură. Nici nu mai intră în teren, îndreptându-se direct spre vestiare. Căci e pauză, 0-0. Revenim.

Șut al lui Denis Băban de la 25 de metri, blocat și respins. Pe respingere, Niță șutează dintr-o poziție foarte favorabilă, de la 16 metri perpendicular pe poartă, dar peste transversală.

Două minute de prelungiri.

Ultimele peste zece minute, dominate de ACS Industria.

39. Cernea driblează 2 adversari și intră în careu. De la 12 metri lateral stânga șutează la colțul scurt, unde Radu plonjează și prinde balonul.

Minutul 34. Contraatac purtat de Mureșan pe flancul drept. Portarul îi iese în întâmpinare și este lobat. Dar de la nici 6 metri, cu poarta goală, David reia cu capul pe lângă buturi. Cea mai mare ocazie a meciului.

Tinerii jucători ai lui Marcel Băban fac față oaspeților de pe podium. Evoluează cu curaj, și prin contraatacuri iuți, dar experiența superioară a vizitatorilor contribuie la controlarea jocului de către gruparea din județul Alba.

25. Lovitură liberă de la 18 metri, pentru oaspeți. Radu deturnează în corner execuția lui Lupșan. Urmează două lovituri de colț pentru ACS Industria.

Mijlocul primei reprize: Băban, cartonaș galben. Fault asupra lui Boancă, la 20 de metri de poarta oaspeților.

20. Lovitură liberă de la 22 de metri. Execută Niță, spre poartă, iar Lupșan respinge în corner.

19. Decarul Cernea execută altă lovitură de la 25 de metri lateral dreapta dar oaspeții comit henț în atac.

Minutul 17: primă ocazie. De la vreo 12 metri, Hillion șutează iar un fundaș intervine prompt, blocaj, portarul vizitatorilor reținând apoi balonul.

15. Prim corner al Industriei. Radu respinge iar David reia cu capul pe lângă vinclu.

10. Cernea, lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta. Portarul respinge.

7. Primul șut pe spațiul porții. Denis Băban, de la 17 metri. Portarul reține.

Minutul 6. Primul corner, pentru gazde. Execută Niță iar portarul respinge.

Sunt 52 de spectatori la tribuna dinspre vestiare, ca să fim foarte, foarte clari și preciși. Cincizeci și doi. Plus doi lupi singuratici în tribuna alăturată. Și o doamnă care vinde semințe.

În tribună, Ripensia Timișoara. Printre spectatori, pe lângă Radu Ienovan, și Ion Timofte, Octavian Popescu, Răzvan Leucă…

Teren foarte tare, denivelat, cu smocuri. Dan Mănăilă admite că n-a mai prea văzut asemenea gazon în ultima vreme. Starea suprafeței de joc va crea probleme partenerelor de întrecere.

David și Mureșan încep pentru oaspeți, în galben-albastru-galben. Start la fix. ACS Industria atacă în repriza I spre poarta de la tabela de marcaj, înspre calea ferată. Gazdele, în roșu-alb-negru.

21 de spectatori cu 20 de minute înainte de start. Timp frumos, însorit. Adie ușor vântul.

Echipele…

CS Nuova Mama Mia (antrenor Dan Mănăilă): 12. Daniel Radu – 17. Baradji, 4. Emmanuel Folarin, 2. Alexandru Catrici, 6. Nanou, 7. Ionuț Macovei, 16. Denis Băban – cpt., 13. Cristi Timiș, 8. Ionuț Miculete, 15. Hillion, 10. Patrick Niță. Rezerve: 1. Sebastian Micu – 9. Robert Chiper, 20. Cristian Petrovics, 14. Adrian Gheorghioiu, 18. Rees Longville-Daley, 19. Lucian Brașoveanu, 5. Raul Chivăran.

ACS Industria Galda de Jos (antrenor Paul Ciucă): 89. Cătălin Ștef – 19. George Olar, 15. Claudiu Haiduc – cpt., 7. Daniel Lupșan, 98. Ioan Boancă, 88. Cristian Vonya, 10. Andrei Cernea, 14. Adrian Costea, 9. Flaviu Baghiu, 1. Silviu Mureșan, 11. Romică David. Rezerve: 44. Vasile Iancău – 33. Paul Rodean, 8. Elias Weiner, 77. Alexandru Cioancă, 17. Daniel Savin, 27. Paul Man, 23. Răzvan Frențu.

Absenţe importante din efectivul vizitatorilor, Al. Man, Cioplântă şi G. Goronea.

La pauză, scorul este egal, dar Industria a ratat marile ocazii

Informaţii în timp real de la acest joc puteţi afla în linkul de mai jos. de la www.sportitim.ro

LIVE TEXT din C4. CS Nuova Mama Mia, tot încă pe CFR: vineri de la ora 15, cu ACS Industria Galda. Între neînvinse în 2017

În etapa viitoare, echipa condusă de Paul Ciucă evoluează tot în deplasare, cu Milenium Giarmata

Foto, text: Gligor UDREA

[nggallery id=3640]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea