Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda de Jos – Sănătatea Cluj 1-2 (1-0) | „Virușii verzi”, prima victorie din 2021, împotriva „lanternei roșii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Azi, la Galtiu, Sănătatea Cluj a realizat primul succes din 2021, 2-1 (0-1), cu ‘lanterna roșie” Industria Galda de Jos. „Virușii verzi” au  întors scorul în finalul partidei, după ce au fost conduși până în minutul 73 (gol Tripșa – 30).

Astfel, Radu Andone a debutat cu un eșec pe banca ultimei clasate, ce a ajuns la 9 insuccese la rând, însă rezultatul final a fost unul decis de o eroare de arbitraj, cu Tilincă plecat dintr-o flagrantă poziție de ofsaid, faza ce a decis soarta celor trei puncte fiind una care a defavorizat clar pe ultima clasată!

Vizitatorii au marcat prin Petruș (73) și Tilincă (87), cel mai vârstnic jucător de pe teren, la 41 de ani, acesta fiind golgheterul seriei, cu 9 reușite, alături de M. Lupu (CSO Cugir) și Fl. Dan (Sticla Arieșul Turda)! Sănătatea are toate punctele din 2021, 5 la număr, luate în Alba

*1-0, MIN. 30: TRIPȘA a driblat trei adversari și de la 14metri, a șutat la colțul lung.

*1-1, MIN. 73: corner Ciupe reluare cu capul PETRUȘ în colțul lung

*0-1, MIN. 87: TILINCĂ, plecat dintr-o evidentă poziție de ofsaid, singur cu Suciu, după lansarea lui D. Matei, a plasat în stânga portarului

*Radu Andone: „Nu puteam mai mult”

„Din păcate deși meritam mai mult, am rămas cu mâna goală. Nu am ce le reproșa băieților, am făcut un meci bun, dar am pierdut din pricina a două mici neatenții. Sunt dezamăgit de rezultat, de faptul că munca echipei nu s-a concretizat într-un rezultat pozitiv. Asta e ce putem la ora actuală, dar încercăm să creștem de la meci la meci. Pentru noi, ar fi benefic să jucăm un meci de baraj. Etapa viitoare, contra Unirii Alba Iulia, o echipă experimentată, nu este un meci special pentru mine„, a spus Radu Andone.

Industria Galda de Jos este la primul gol din retur și la Galtiu, iar Tripșa a înscris prima dată în eșalonul terț, unde a debutat în acest an.

Căt. Suciu (55) a respins de lângă bară, executată de Ciupe. Creț (610 a reepsins în fază iminentă de gol, din fața lui Val. Drăgan,  în careul mic. Coltor (73) a respns din fața porții o centare periculoasă. Virușii verzi au egalat, iar în minutul 85, Căt. Suciu a repins cu piciorul la p[trunderea lui Creț, pe stânga. Căt. Suciu (87)  a respins șutul puternic trimis de D. Matei

Sub privirile fratelui său Bogdan, principal la FC Voluntari, prezent în tribună, Radu Andone a făcut câtea modificări în așezare: l-a titularizat pe Val. Drăgan (în premieră, Brânză rezervă), Petruse mijlocaș central, Bălaș în banda dreaptă, Borșai – mijlocaș stânga și Tripșa în spatele vârfului.

În minutul 3, Val. Drăgan a șutat pe jos, a prins F. Lăzăreanu. Replică Ceaca (6), reluate din 7 metri, alături. F. Lăzăreanu l-a blocat pe Borșai în 10 metri (12). Val. Drăgan (23), ocazie imensă, cap din 6 metri, alături, la centrarea lui Borșai

 

Ultima clasată are 8 înfrângeri consecutive, singurul succes stagional fiind la Jucu, 4-3 în 28 octombrie, tocmai împotriva “virușilor verzi”! Pe banca tehnică a gazdelor va debuta aiudeanul Radu Andone (cel care, în 2014, tot într-un joc cu Sănătatea Cluj a cunoscut bucuria primei victorii în Liga a 3-a, 3-0, în deplasare), al treilea antrenor în tot atâtea runde (Ștefan Fogoroși, plecat după gluma deloc gustată de 1 aprilie, și un interimat asigurat de Dan Comșa la Cugir).

Industria: Căt. Suciu/ cpt – Bălșan (84, E. Hălalae) Goța, Potopea, Coltor – Bălaș (88, Davidaș), Goguța (84, Al. Stan), Petruse (88, R. Morar), Borșai – Tripșa, Val. Drăgan (74, R. Anghel); rezerve Ov. Barna, Brânză (care s-a supărat în minutul 75 și a plecat de pe banca de rezervă), F. Popa, D. Hulea. Antrenor Radu Andone.

Sănătatea: F. Lăzăreanu (cpt.) – D. Bucur, Urcan, D. Matei, Mic – Șumlea (74, Neamț), Ciupe, Petruș, Creț, Tilincă,  Ceaca (90+2, Szoloși); rezerve Cotîrlă, A. Paul, Iancu, Poenar, D. Paul. Antrenor Csaba Kiss

Avertsimente: Goța (20), Val. Drăgan (57), Goguța (77), Potopea (86)

Arbitri S. Bădărău (Hunedoara), Cr. Buzzi, R. Toader (ambii Oțelul Roșu) Observatori A. Huzu (Sibiu), D. Cioloboc (Tg. Mureș)

[nggallery id=8146]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea