Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – Universitatea Craiova 1-1 (0-1) Remiză istorică pentru “Soda dragă”, ce a furnizat bomba în Cupa României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Frecați-vă la ochi, mai citiți încă o dată: “Soda dragă” a remizat cu Universitatea Craiova!!! O minune pentru admirabila grupare din orașul salin, o rușine pentru echipa ce se vrea continuatoarea “Craiovei Maxima”!

CS Ocna Mureș, penultima clasată a Seriei 9 din eșalonul terț, a furnizat o nouă uriașă surpriză în Cupa României, prin remiza de la Zlatna cu Universitatea Craiova!  Ocnamureșenii au ținut în șah gruparea din Bănie. Mirel Rădoi, fostul selecționer al României a odihnit multe piese din bază, dar nicio clipă nu și-a imaginat că va avea  mult de suferit în Alba, unde vedetele din Oltenia nu au reușit să marcheze decât din punctul cu var (A. Ivan, 29).

Peste 2200 de spectatori au asistat pe “Minaur” la o nouă evoluție extraordinară a trupei lui Dan Roman, care a rezistat în fața unei grupări cu pretenții permanente la trofee. Amfitrionii de nevoie au dat lovitura imediat la reluare când Cioargă (48) a marcat un gol ce-l va povesti nepoților, iar “Soda dragă” a prins curaj. În schimb, G. Goronea va avea un coșmar când se va gândi la penalty-ul clar neacordat de Iuliana Demetrescu când a fost busculat de Hanca (61). Cadar și-a făcut treaba între buturi, Ocna Mureș a rezistat până la final, cu un 1-1 neverosimil, stabilit în minutul 48

Incredibilul s-a produs pe Ampoi, unde ocnamureșenii și-au depășit admirabil condiția și, pe negândite, au ajuns să dețină 4 puncte după duelurile cu prim-divizionarele Chindia Târgoviște și să aibă șanse de calificare în sferturile de finală din primăvară (ultimul meci e acasă, în 7 decembrie, cu Minaur Baia Mare).

*0-1, MIN. 29: An. IVAN, penalty transformat în stânga, după un fault făcut asupra sa de Căt. Creț (mai clară faza din minutul 16)

*1-1, MIN. 48: CIOARGĂ reușește egalarea, reluare din 6 metri, după eroarea lui Martici

Ocnamureșenii au egalat la primul șut pe spațiul porții! Markovic (50) – a trimis peste din unghi. Șut Mateiu (53) – de la marginea careului, peste transversală. Gazdele au prins curaj, au atacat poarta lui Lazar și solicită penalty  pentru un fault comis de Hanca asupra lui G. Goronea (61). Cadar (75) – intervenție de senzație la torpila lui Mateiu. Danciu (87) – a tras mult peste!

Oltenii domină stratul de joc, având un penalty neacordat în minutul 16, fault făcut de Cadar la An. Ivan. Markovici (25) – ocazie mare, a respins Cadar. Guț (41) – șut periculos de la distanță. O ceață deasă s-a lăsat peste arenă, vizibilitatea fiind foarte redusă, punându-se chiar problema întreruperii partidei

Peste 2200 de spectatori sunt prezenți pe „Minaur”, ambele echipe având galerii, poziționate față în față în tribune.

Cele 4 femei, brigada delegată, dar și obeservatorul Teodora Albon au primit buchete de flori de la reprezentanții celor două formații.

Mirel Rădoi a aliniat o formulă în care se regăsesc V. Găman, A. Ivan sau Markovic

Divizionara terță clasată pe penultima poziție în Liga 3 are în față formația din Bănie condusă de Mirel Rădoi, grupare care în weekend va avea un examen dificil în „Giulești” cu Rapid, motiv pentru care va miza pe jucători utilizați mai puțin pe prima scenă.

La meci sunt așteptați peste 2000 de spectatori, dar cu o jumătate de oră de oră înaintea startului tribunele sunt pline doar pe jumătate.

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Cadar– Gorba, Cimpoieșu, Paleoca, Căt. Creț – Guț (90+1, Al. Țăranu), Al. Giurgiu/ cpt, Socaci – G. Goronea (79, Ad. Coman), D. Ghiță (79, Roman), Cioargă (63, D. Mic); rezerve M. Țăranu, R. Stângă, Bucșa, Oprinca. Antrenor Dan Roman.

Universitatea Craiova: D. Lazar – Hanca, V. Găman/ cpt (65, Da Silva), Martic, Benga – Mateiu, Vînă, E. Florescu – G. Câmpanu, Markovic, A. Ivan (36, M. Danciu); rezerve L. Popescu, Screciu, Papp, Bancu, Căpățână, Baiaram, Rivaldinho. Antrenor Mirel Rădoi.

Elena Demetrescu (Rm. Vâlcea), Petruța Iugulescu (Buftea) și Mihaela Țepușă (Buzău), observatori fiind Teodora Albon (Cluj-Napoca) și T. Gabor (Reghin)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea