Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – CS Iernut 3-1 (2-0), în barajul pentru Liga a 3-a | „Soda dragă” încă nu e relaxată…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș a câștigat la o diferență liniștitoare, turul barajului de menținere în Liga a 3-a, 3-1 (2-0), pe propriul teren, cu CS Iernut, campioana Ligii a 4-a Mureș.

*Contestație și probabil 3-0, la „masa verde”

La finele întâlnirii, reprezentanții CS Ocna Mureș au înaintat o contestație legată de dreptul de joc al lui Adrian Crișan, intrat pe teren în minutul 55. Acesta fusese transferat în 14 aprilie de CS Iernut de la Unirea Ungheni, divizionara terță, însă înregistrarea sa la AJF Mureș nu este conformă cu regulamentele întrucât nu era liber de contract și nici nu-și depusese memoriu pentru a fi liber înainte de 8 februarie, data limită. Astfel, sunt șanse ca mureșenii să piardă la „masa verde”, cazul urmând să fie analizat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF.

Amfitrionii au controlat ostilitățile, plusul de valoare și de experinență fiind evident. s-a făcut 3-0 prin reușitele lui Haiduc (43), Cioară (45+2, penalty) și Chișu (67, o execuțiie superbă), însă relaxarea amfitrionilor a fost taxată de mureșeni, prin reușita lui Balea (72), gol ce menține un suspans în privința returului de la Iernut, de duminica viitoare, de la ora 17.30. Partida a avut două perioade diametral opuse, întrucât ocnamureșenii au trăit periculos ultimul sfert de oră, golul încasat dereglând total angrenajul gazdelor și puțin a lipsit că nu se facă 3-2.

Golul lui Balea a perturbat liniștea divizionarei terțe, ce mai are oarece probleme în privința obținerii permanenței, datele problemelor schimbându-se din pricina golului reușit de CS Iernut, finalul fiind unul cu mari emoții la buturile lui Ignat.

„Deși am învins, am rămas cu un gust amar și nu suntem 100 la sută liniștiți. La 3-0 a intervenit relaxarea, iar în ultimele 25 de minute am fost dominați și nu îmi explic această deconectare„, a precizat Gabriel Cotoară.

*1-0, MIN. 43: HAIDUC, găsit singur în careu, în zonă centrală, de C. Lazăr, a plasat pe lângă Ștef

*2-0, MIN. 45+2: CIOARĂ transformă impecabil un penalty, cu fentă, după un fault făcut asupra sa de Balea

*3-0, MIN. 67: CHIȘU, execuție superbă de la 16 metri, șut ăn diagonală, în vinclul drept, după o pasă înapoi de la G. Goronea

*3-1. MIN. 72: BALEA reaia cu capul din careul mic, după un balon deviat la o lovitură liberă executată din dreapta de Pastor

După pauză, jocul a scăazut în intensitate, neconsemnându-se nimic notabl la cele două buturi în primele 20 de minute ale mitanului secund. S-a făcut 3-0, iar cea mai mare ocazie a mureșenilor a fost irosită de Feketics (73), șut deviat, puțin pe lângă bara stângă. Hashyrov 89, a reluat cu capul, a prins Vl. Ignat. Se putea face chiar 3-2 în prelungiri, când Guț a respins din fața porții, iar Feketics a tras milimetric peste transversală.

Spre deosebire de precedentul joc acasă, din ultime etapă a sezonului regular, cu Industria Galda de Jos, când suprafața de joc a fost invadată de păpădii, de data aceasta terenul arată impecabil. În extreriorul stadionului, sunt peste 250 de spectatori ce asistă la această confruntare. Prima ocazie aparține oaspeților, în minutul 7, când Frențiu a respins din fața porții șutul trimis de Sălăghie. Ocna preia inițiativa și ratează situații foarte bune: C. Lazăr (10), reluare cu capul alături, la centrarea lui G. Goronea. Socaci (18), cap alături din „libera” aceluiași G. Goronea. În minutul 23, șutul de la distanță trimis de T. Cristea este respins de veteranul E. Ștef, cu piciorul! Peste două minute, la incursiunea lui Cl. Marcu pe stânga, Sîplăcan a evitat, din 2 metri, golul, respingând din fața lui Cioară. Șut centrare Orban din unghi, Vl. Ignat a respins in extremis (30).

De trei ani nu a mai apărat goalkeeeperul oaspeților, Emil Ștef, veteranul în vârstă de 42 de ani, mai precis de la un meci Performanța Ighiu – CS Iernut, scor 6-2, motivul fiind absența titularului Tudor Negrușa. după pauză, în distribuția oaspeților a intrat Shageldi Hashyrov (27 de ani), din Turkmenistan, student în România!

În fața trupei din orașul salin este un adversar incomod, o echipă cu jucători experimentați, însă amfitrionii nu concep să rateze acest obiectiv, de a rămâne pe a treia scenă, mai ales că în 2021 nu au pierdut niciun joc intern, iar Gabriel Cotoară are tot lotul la dispoziție

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Vl. Ignat – Frențiu, Haiduc, C. Lazăr (46, Chișu), Cl. Marcu  – Socaci, Guț/ cpt – G. Goronea (77, Tocu), M. Domșa (65, Isac), T. Cristea – Cioară (88, Vădan); rezerve Angeru, Uță, Al. Kiraly, Cunțan, Moise. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar și Tudor Stan.

CS Iernut: E. Ștef – An. Moldovan, Balea, Ungur, Sîplăcan – Feketics, Șaim (55, Hashyrov), I. Chețan (24, Pastor), G. Mărginean (83, Szilagyi), Sălăghie, Orban (55, Ad, Crișan); rezerve M. Moga, Angyal, Gilyen, Tâmpla, Ad. Luca. Antrenor Horațiu Moldovan.

Arbitri M. Salomir (Cluj-Napoca), L. Zifceac (Aleșd), M. Matica (Oradea) Observatori B. Dragoș, Al. Gherghe (ambii Făgăraș)

Avertismente: Cl. Marcu (74)/ Feketics (18), G. Mărginean (62), Balea (70), Szilagyi (86)

[nggallery id=8164]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea