Rămâi conectat

Sport

FOTO: Industria Galda – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0), în Cupa României | Dublă Bălaș și eliminare a tinerilor „alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos a învins Unirea Alba Iulia, în faza întâi a Cupei României, scor 2-0 (1-0), o victorie firească după derularea ostilităților, conturată grație dublei lui Bălaș (40, 61, penalty)

Meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu, întrerupt timp de 15 minute din princina grindinei, în prima repriză, s-a dovedit”o povară” pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, mistuită de probleme financiare apăsătoare și părăsită de o sumedenie de jucători. Industria a controlat jocul și își așteaptă oponentul din faza a 2-a a Cupei României, în 11 august. Valentin Sinescu a stat în tribună, iar la final i-a remarcat pe A. Moldovan și Dehelean, alături de Haj.

Un debut cu dreptul, vreau să felicit jucătorii. O partidă grea, împotriva unei echipe de copii, ce au calitate, cu un antrenor foarte bun. L-am și felicitat pe Mihai Dăscălescu, dacă au răbdare, vor progresa. Știam că echipa mea are caracter și valoare, dar în același timp sunt conștient că putem juca și mai bine. Avem nevoie de pregătire, suntem pe un drum bun. Industria va fi o echipă bună de Liga a 4-a, fără doar și poate, și deocamdată nu avem obiectiv promovarea, nu există presiune. Normal, că îmi doresc performanță, ar fi a treia promovare din carieră”, a explicat Doru Oancea.

Uniriștii nu au putut emite pretenții, ținând cont de formula tânără aliniată, distribuție în care au debutat Sîntoma, Lupea și P. Dani, prezenți în primul unsprezece, la reluare intrând A. Moldovan (18 ani), Jurj și Cl. Marcu, ultimii doi născuți în 2005!

Meciul a fost întrerupt în minutul 39 din pricina grindinei! Partida aa fost reluată peste 15 minute și la prima fază Bălaș a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, deviat, ce l-a păcălit pe Sîntoma. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost în minutul 43, când S. Mureșan l-a devansat pe Sîntoma, însă Scrob a respins de pe linia porții. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, între care 6 suporteri ai „Black Warriors”, primul mitan fiind marcat de ploaia torențială ce a dus la întreruperea jocului. Antrenorul Valentin Sinescu a stat în tribună alături de Mihai Dăscălescu, vizitatorii fiind conduși de pe bancă de Marcel Rusu. În minutul 61, același Bălaș face dubla, din penalty, execuție elegantă, după un fault Scrob la S. Mureșan. Bârdea (77), cu un șut puțin pe lângă, a avut cea mai mare ocazie a vizitatorilor. Și Pocol (88), șut din unghi, puțin alături, putea reduce ecartul.

Cu excepția a doi jucători, Scrob și Mardare, albaiulienii miezează pe un unsprezece compus din fotbaliști sub 21 de ani, media de vârstă a formulei de start fiind de 21 de ani și 4 luni

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19).

Industria: Iancău – Samoilă, Rahovean, Hodea, Ad. Matei – Javla, Oniche – Al. Costea, Bălaș. Tocu – S. Mureșan; au mai intrat Căt. Ivașcu, P. Medrea, D. Schiau; rezerve Vl. Răducanu, Tamaș, N. Muntean,  G. Tamaș, Căt. Dănilă. Antrenori Doru Oancea, Dan Comșa

Unirea: Sîntoma – Haj, Mardare, Scrob, V. Codrea – P. Dani, Mîlna, Dehelean, Bîrdea – Lupea, Pocol; au mai intrat An. Moldovan, M. Dăscălescu jr, Jurj, Fl. Marcu; rezerve D. Oneț, C. Dănilă, . Antrenori Vasile Sinescu, Marcel Rusu.

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

[nggallery id=8197]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea