FOTO: Eroii neamului, comemorați la Vinerea și Cugir. Slujbe religioase, depuneri de coroane și cântece patriotice

Paul Voicu - Primar 2020

Joi dimineața, începând cu ora 11.00, la Vinerea și Cugir au avut loc, în organizarea Consiliului Local, al Primăriei și Casei de Cultură din Cugir, manifestări dedicate Eroilor, care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Evenimentul a debutat la ora 11.00, pe ritmurile Fanfarei Casei de Cultură Cugir (care a interpretat Imnul Național), la Monumentul Eroilor situat în piațeta din centrul localităţii Vinerea, în prezența unui număr neașteptat de mare de localnici, a viceprimarului Cugirului, Călin Furdui, a altor oficialități locale. Cu acest pilej, cei doi preoți ai parohiilor din Vinerea, Adrian Cebotari (Biserica Ortodoxă ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel”) și Andrei Dănilă (Biserica Ortodoxă ,,Sf. Ierarh Nicolae), au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastase închinate celor care şi-au dat viaţa pentru apărarea patriei.

ELIT

În semn de respect față de eroi, au depus coroane de flori, Primăria și Consiliul Local Cugir, reprezentanții principalelor formațiuni politice locale( PSD și PNL). Tot cu acest prilej, au avut loc activități cultural artistice cu un program de cântece patriotice și recitări de poezie, adecvat sărbătorii, susținut de elevii Școlii ”Ioan Mihu” din Vinerea.  Cercul de chitară (format din elevi), pregătit de părintele Adrian Cebotari a susținut un miniconcert de muzică adecvată acestei sărbători.

Evenimentul a continuat la Cugir, o oră mai târziu, la Monumentul închinat Eroilor, situat în fața Bisericii Ortodoxe ,,Sf. Nicolae”, unde au avut loc de asemenea, depuneri de coronae din partea Primăriei, a Consiliului Local și a formațiunilor politice PNL și PSD, precum și slujba religioasă oficiată de preoții parohi: Gheorghe Mihăilescu (Biserica Ortodoxă ,,Sf. Nicolae) și Adrian Aldea (Biserica Ortodoxă ,,Sf. Gheorghe”).

Mihail David - 2020

Și aici, a avut loc un program cultural artistic susținut de școlile gimnaziale din localitate. Despre semnificația momentului a vorbit veteranul de război Aurel Pamfil. Au luat parte la eveniment: viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, Consilierul județean Dan Cherecheș, consilierii locali: Laurențiu Duma, Emil Muntean, Mircea Simu, Ioan Ferchean, Mihaela Bota, Claudiu Mărginean, Adrian Păștină, directorul Casei de Cultură Cugir, Rodica Florea, Dorin David – președintele Societății Culturale ,,Vinereana”, cadre didactice, șefi de instituții locale.

Pe tot parcursul manifestărilor, ordinea a fost asigurată de Grupa de jandarmi din Cugir, Poliția Locală și Poliția Orașului Cugir.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cornel 18 mai 2018 at 9:44

Consider ca este cazul ca la asemenea evenimente,sa fie scrise numele tuturor eroilor,macar odata pe an.Am si eu pe bunicul meu si nu stiu daca mai ajung la Cugir sa vad aceste frumoase monumente care au inlocuit toita din lemn.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...