Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia 3-1 (1-1), în derby „de Alba” | „Soda dragă”, a doua victorie la rând, uniriștii – cu „lanterna roșie”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia, ultimul derby “de Alba” al turului Seriei a 9-a, a revenit amfitrionilor, scor 3-1 (1-1), dubla lui Frențiu (28, 64, penalty) – primele reușite stagionale – fiind determinantă, după ce albaiulienii au egalat prin Al. Giurgiu (37)

Uniriștii au rămas cu impresia artistică, după un joc în care meritau mai mult întrucât și-au depășit nivelul prestațiilor precedente, iar ocnamureșenii leagă în premieră două succese consecutive în Liga a 3-a în ultimii 4 ani, și totodată sub comanda lui Paul Ciucă. Amfitrionii și-au atins scopul, speculând la maximum situațiile de care au beneficiat, în vreme ce „alb-negrii” continuă seria rușionasă, cu a treia înfrângere consecutivă, „lanterna roșie” și a 7-a înfrângere din 8 partide, asta după ce M. Codrea (90+2) a irosit o mare ocazie de egalare (reluare alături). se îngroașă serios gluma în Cetatea Marii Uniri, gruprii albaiuliene potrivindu-i-se după acest meci proverbul „la omul sărac nici boii nu trag”.

O concluzie sumară: vizitatorii n-au avut niciun dram de noroc, vezi minutele 64 (când în loc de 1-2 s-a făcut 2-1) – un moment litigios, cu gol anulat Unirii și penalty contestat pentru gazdă, și 90+2 (M. Codrea a ratat egalarea și imediat s-a făcut 3-1).

*1-0, MIN. 28: FRENȚIU a deschis scorul cu un șut cu stângul, de la marginea careului, în diagonală, bară-gol, Bartok fiind surprins de execuție

*1-1, MIN. 37: șut AL: GIURGIU de la 25 de metri, în stânga lui E. Mihail, ce a plonjat cu întârziere, surprins de torpila căpitanului unirist

*2-1, min. 64: FRENȚIU transformă plasat, pe centru, un penalty acordat pentru un presupus henț la M. Codrea (semnalizare a asistentului), la câteva zeci de secunde după ce același jucător a fost implicat într-o fază în care a fost anulat un gol înscris de Mocanu

*3-1, MIN. 90+2: pe contraatac CEACA a întors un adversar și a șutat la colțul lung primul gol în fața fanilor, a doua etapă la rînd în care a înscris), asta după ce în faza anterioară M. Codrea a irosit o oportunitate de a restabii egalitatea.

*Paul Ciucă: „Am trecut un hop, dar la fotbal liniștea durează un ceas”

Un meci încrâncenat, de luptă, așa cum anticipam. Toată săptămână noi, antrenorii, am fost preocupați de mobilizarea echipei, ca nu cumva să intrăm relaxați, aroganți, dată fiind situația din clasament și pe fondul a două rezultate pozitive, egal cu liderul Hunedoara și victoria de la Cluj. Felicit jucătorii pentru modul în care au răspuns și s-au mobilizat, poate chiar prea mult, încât în unele momente am fost crispați, prea agitați. În minutul 64 offside clar la golul Unirii, fază clară predată la cursurile de arbitraj, în care jucătorul atacant influențează clar faza, fără dubii, offside. La 11 metri acordat nouă, sincer nu am văzut foarte clar, dar o sa ma uit pe filmare să mă lămuresc. Am trecut un hop, dar la fotbal liniștea durează un ceas, avem treabă„, a transmis Paul Ciucă. Sub comanda sa, CS Ocna Mureș a strâns 11 puncte în 8 runde, mai mult decât în fiecare dintre cele două jumătăți ale sezonului trecut (tur – 6, retur – 10).

*Sinescu: „Meciul a fost decis de implicarea celor doi asistenți, cei mai buni jucători ai gazdelor”

Meciul a fost decis de implicarea celor doi asistenți, cei mai buni jucători ai gazdelor. Este de neînțeles cum în actul secund s-a schimbat la 180 de grade maniera de arbitraj comparativ cu prima repriză. Un meci s-a decis din steag, la o fază în care mingea l-a lovit în piept pe jucătorul nostru s-a dictat un penalty inexistent. Sunt prea în vârstă ca să nu înțeleg ce a fost de fapt. Pe vremea mea se spunea <<nu-mi scoate mingea din poartă>> și <<nu o pune pe var>>!  În contextul actual, pe măsură ce se scurg etapele, ne îndreptăm spre un deznodământ dur, o retrogradare. Pe de altă parte, dacă nu se găsesc căi de finanțare, lucrurile curg spre abandon”, a punctat, supărat, Valentin Sinescu.

Soarta meciului s-a scris în minutul 64, când într-un minut s-au petrecut două faze decisive în economia ostilităților și în loc de 1-2 a fost 2-1. Mai întâi, golul lui Mocan (Unirea Alba Iulia) a fost anulat pentru un ofsaid la M. Codrea, la semnalizarea asistentului I. Cozorici, ce a considerat că l-a influențat pe portarul advers, iar la faza următoare celălalt asistent, S. Duma, a semnalizat henț al aceluiași fundaș unirist, pentru penalty-ul transformat de Frențiu.

Tot Unirea începe mai bine actul secund, iar Pocol are două oprtunități într-o fază (49) – șut respins de E. Mihail și apoi reluare blocată de un adversar. Gol anulat oaspeților la un șut centrare de pe dreapta trimis de Mocan, anulat pentru ofsaid la semnalizarea asistentului, care a considerat că M. Codrea, ce a sărit peste minge, l-a influențat pe portar (62), iar la faza următoare s-a dictat penalty pentru ocnamureșeni la un henț al aceluiași M. Codrea.

În minutul 2, Căt. Creț a reluat din cădere, din voleu, a prins Bartok. V. Codrea (7) – șut cu boltă respins de E. Mihai. Morariu (17) a șutat de la 20 de metri, a respins în corner portarul advers. Cioară (23) o lovitură liberă de la 25 de metri, puțin pe lângă vinclul drept. Ocazie mare a oaspeților, după egalare, o liberă a lui Al. Giurgiu (39), deviată de zid, a trecut puțin alături de bara stângă, E. Mihai fiind bătut. Lupea (41) a tras de la 16 metri, puțin alături

Echipe:

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Cunțan, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci/ cpt., D. Lupşan (58, Casian) – Căt. Creț (79, Ov. Truță), Frențiu (70, Guț), Cioară (46, Coltor) – Ceaca. Pe bancă: An. Anghel,  Pintilie. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund.

Unirea Alba Iulia: Bartok (46, Ciorgovean) – Bârdea, Scrob, V. Codrea, Mocanu – Pocol (70, Haj), Dehelean, Mâlnă, Al. Giurgiu/cpt, Cl. Morariu – Lupea (75, Sg. Tineiu). Pe bancă: Bakcsi, An. Moldovan, Oneţ, Jurj, C. Dănilă. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Arbitri Adina Popa (Satu Mare), I. Cozorici, S. Duma (Zalău) Observatori A. Todea (Cluj-Napoca), C. Mardan (Făgăraș)

Avertismente: Cioară (34), Cioplântă (45), Casian (73)/ M. Codrea (47), Al. Giurgiu (83)

Ocnamureșenii, clasați pe poziția a 7-a, cu 8 puncte, privesc de sus la oponenți, după victoria externă contra “virușilor verzi” și cele două remize consecutive de moral de pe teren propriu, cu fruntașele Metalurgistul Cugir și CS Hunedoara. Dincolo, în tabăra albaiuliană e multă dezamăgire, cu ‘lanterna roșie” de gât după victoria Sănătății Cluj la Reghin, cu șase înfrângeri din 7 dispute, ultima însemnând un nou rezultat rușinos pe “Cetate”, 0-4 cu Gloria Bistrița.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea