Rămâi conectat

Sport

FOTO: Andrei Rațiu, fotbalist originar din Alba, debut la Villarreal, direct în sferturile Europa League!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalistul originar din județul Alba, Andrei Florin Rațiu (20 de ani) a debutat pentru Villarreal, în partida cu Valencia de aseară, din sferturile de finală ale Europa League.

Fotbalistul român a fost integralist pe postul de fundaș dreapta în confruntarea câștigată de „lilieci” cu 2-0 (1-0), la meciul de debut pentru prima echipă a „submarinului galben”, după ce în urmă cu câteva runde a fost rezervă în La Liga, la jocul cu Celta Vigo. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani este originar din Alba, respectiv comuna Unirea (s-a născut în Aiud), a ajuns la vârsta de șase ani în Spania, împreună cu familia, a început junioratul la Andorra de Teruel, ca mai apoi să evolueze pentru Villarreal B.

Crescut la Andorra de Teruel, el a fost remarcat când era încă un copil de Villarreal. În acest sezon a susținut 26 de partide pentru echipa secundă a lui Villarreal, reușind un gol.

Citește și: FOTO: Andrei Rațiu, originar din Alba, aproape de Real Madrid, un transfer de senzație pentru internaționalul român!

Tânărul fotbalist s-a mutat cu familia în Spania pe când avea 6 ani și pentru prima dată a jucat pentru echipa Andorra de Teruel. Rațiu a fost promovat la prima echipă în această primăvară. Românul a atras atenția celor de la echipa secundă a lui Real Madrid, care s-au interesat de serviciile lui la începutul acestui an.

Spaniolii de la Marca anunțau în iarnă că Real Madrid vrea să-l transfere pe Andrei Rațiu pentru echipa secundă si, pe viitor, chiar și pentru echipa mare! Rațiu are șanse mari să prindă lotul României la Euro 2019 din Italia si San Marino cu naționala de tineret a lui Mirel Radoi, fiind în vederile selecționerului.

La Real Madrid Under 19 este un alt fotbalist talentat din Alba Alexandru Țîrlea (18 ani), ce a debutat  în UEFA Youh League, având la activ o pasă decisivă în partida de la Roma. Familia acestuia este din Sebeș, stabilită actualmente la Petrești, tatăl său Mircea Țîrlea fiind portar în trecut la Hârtia Petrești și Șurianu Sebeș.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea