Drept la Replică: Nu am primit nici o solicitare să plătesc vreo suma de bani către finanțe sau către altă persoană sau instituție și nici nu am plătit

Paul Voicu - Primar 2020

Comunicările publice ale Inspectoratului de Poliție Județean Alba au la bază rezultatul unor investigații corecte și de bună credință. Totuși, în ciuda dovezilor evidente, unele persoane aleg să stea de partea celor care i-au înșelat.

În replică la articolul apărut la data de 9 iulie 2020 în publicația dumneavoastră, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Alba este împuternicit să comunice următoarele.

ELIT

La Poliția Municipiului Alba Iulia se află un lucru un dosar penal care privește fapte de înșelăciune, uzurpare de calități oficiale și conducere fără permis, în care cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Persoana vizată de anchetă este un tânăr de 33 de ani, din Alba Iulia, împotriva căruia o femeie din Sebeș a depus o plângere în care a reclamat că a fost prejudiciată cu 130.000 de lei, bani proveniți dintr-un credit.

Aceeași persoana are calitatea de inculpat intr-un dosar penal în care este cercetat pentru alte fapte de înșelăciune, una din ele cu un prejudiciu de 250.000 de lei. Cu privire la acest prejudiciu exista bănuiala rezonabilă că ar fi determinat-o pe o femeie din Alba Iulia să-și vândă apartamentul și să îi dea întreaga suma de bani.

Mihail David - 2020

Ancheta polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, făcută cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, a condus la obținerea unor indicii potrivit cărora tânărul nu ar fi prejudiciat doar persoanele care au depus plângeri ci și pe altele, una dintre acestea fiind chiar patronul firmei la care este angajat.

Acesta din urmă a fost invitat la sediul poliției, unde a fost pus în fața unor probe neechivoce însă, spre surprinderea polițiștilor, din motive greu de înțeles, nu a dorit să se constituie parte vătămată.

Desigur, acest lucru este alegerea dumnealui, însă dorim să-i asigurăm pe cititorii dumneavoastră că polițiștii au administrat probatoriul în mod legal, în concordanță cu normele procedural penale, au avut o atitudine corectă și imparțială și au acționat în vederea stabilirii adevărului de fapt și pentru ca cei vinovați de săvârșirea de infracțiuni să răspundă penal, așa cum prevede legea.

Nu cunoaștem motivele pentru care domnul C.I.M. a ales să fie de partea unei persoane care l-ar fi înșelat. Acestea rămân în zona inexplicabilului, la fel ca și această atitudine acuzatoare la adresa unor polițiști care depun, zi de zi, eforturi pentru a apăra comunitatea de infractori.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...