Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drept la replică • Prea mic ca să vezi „tabloul mare” (the big picture)

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prea mic ca să vezi „tabloul mare” (the big picture)

Pluralul instituțional s-a transformat, peste noapte, în singular electoral. Tot ce a făcut Gabriel Pleșa, ca parte a unei echipe, din poziția de viceprimar, este raportat acum ca merit personal absolut. Inclusiv sprijinul, altminteri normal și necesar, acordat artiștilor locali. Sunt însă diferențe majore între emfatic, cum declară și empatic, cum se vrea.

Revenind la realitate, nu la ce „își dorește” dar nu a reușit niciodată domnul Pleșa, adevărul este, din nou, în defavoarea fostului viceprimar. Casa Velican rămâne încă unul dintre proiectele la care s-a înhămat și l-a epuizat fără niciun rezultat. Cam așa se face distincția între „îmi doresc de nu mai pot” și „fac ce pot”. Nu mai puțin șocantă și dezonorantă pentru foarte multe nume mari de artiști prezenți la Alba Iulia este opinia că onorariile acestora ar trebui contestate și evitate. Adică Vladimir Cosma, Alessandro Safina, Angela Similea, COMPACT, Smokie, Bonnie Tyler, Dumitru Fărcaș, Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan „Țăndărică” și alții, nu merită să fie plătiți pentru a crea un sentiment și o atmosfera deosebită la Alba Iulia. Dincolo de pretențiile astea iraționale, domnul Pleșa susține solidaritatea artiștilor locali. Acest gen de gândire a fost întotdeauna preocuparea Consiliului Local, prin toate proiectele culturale locale finanțate, prin oferirea în gestiune a Galeriilor de Artă, prin susținerea necondiționata a revistelor culturale, a proiectelor Liceului de Arte „Regina Maria” etc.

Referitor la o altă idee exersată în aceeași tehnică „îmi doresc să”, e bine să afle, măcar acum, că Palatul Principilor are un proiect prin care o suprafață foarte generoasă va fi alocată atelierelor de creație și arte plastice, precum și unei galerii de artă. Pentru cei care înțeleg administrația ca pe o garanție dată acestei bresle, nu pentru gestul domnului Pleșa de a găzdui preferențial și ilegal ateliere în Cetate. Bunăvoința, domnule Pleșa, nu e totuna cu felul îndoielnic în care ați repartizat unor artiști, anul trecut, spații în interiorul Cetății.

Ar mai fi multe de spus în privința competenței și seriozității, nu a disponibilității de colț de stradă, în care artiștii plastici și cultura ating normalitatea. Îl invităm pe domnul Pleșa să ia loc în lojă, obișnuit să fie spectator, și să urmărească diferența dintre „aș face” și se face!

Oricum, îl felicităm pe domnul Pleșa pentru că achită onorarii de operă unor comunicatori de larg ecou local și, fără să știe, se trezește, cu fiecare comunicat remis presei , cu un concert jalnic de manele.

Ioan FULEA, consilier județean


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea