Rămâi conectat

Politică Administrație

Dorin Șerdean:„Modul în care PSD a făcut demersul de schimbare a viceprimarului Paul Voicu a fost pripit”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Dorin Șerdean, președintele organizației municipale a PP-DD a declarat marți, 11 iulie pentru ziarul “Unirea” că desi demersul consilierilor PSD Alba de a convoca o ședință de Consiliu Local pentru schimbarea viceprimarului PDL, Paul Voicu este o decizie politică normală și democratică, modul în care s-a făcut acest lucru i se pare unul pripit.

Acesta a mărturisit că nu l-a contactat nimeni de la USL pentru a discuta această problemă, chiar dacă consilierii Uniunii Social Liberale aveau nevoie, pentru a reuși să treacă proiectul de revocare din funcție a viceprimarului Voicu, de voturile celor doi consilieri locali PP-DD, respectiv Dorin Șerdean și Dorin Pocol.

Ședința extraordinară de Consiliu Local al municipiului Alba Iulia convocată ieri la cererea consilerilor PSD a fost amânată din cauza că nici consilerii USL și nici cei ai PP-DD nu s-au prezentat la ședință.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dorin Șerdean susține că motivul pentru care cei doi consilieri PP-DD nu au participat la această ședință se datorează faptului că nu au fost anunțați din timp si nimeni nu s-a consultat cu ei în această privință, cu atât mai mult cu cât colegii consileri de la PSD fuseseră anunțați  de Dorin Pocol, încă din ședința de consiliu local din 29 iunie că va pleca în concediu în străinătate și va fi disponibil doar după data de 10 iulie.

Dorin Șerdean mai spune că și el a fost plecat în străinătate săptămâna trecută și că a aflat despre intențiile PSD-ului din presă, sâmbătă. Dorin Pocol nu a putut să participe la ședință pentru că a ajuns în țară luni seara, iar dimineața era programată ședința.

Șerdean a ținut să precizeze că nu există niciun protocol de colaborare semnat între PP-DD și USL la nivel local, deci nu există niciun fel de înțelegere de susținre reciprocă între ei și cele două partide din USL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Primarul Gabriel Pleșa, despre fiasco-ul din ședința de Consiliu Local de luni: ”Cum deduceți un astfel de gest, altfel decât politic?”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa, despre fiasco-ul din ședința de Consiliu Local de luni: ”Cum deduceți un astfel de gest, altfel decât politic?”

Primarul Gabriel Pleșa a fost invitat la radio Unirea FM, unde a discutat cel mai fierbinte subiect al momentului, ședința de Consiliu Local.

”Eu cred că a fost un vot împotriva primarului și asta mă surprinde. Nu s-a întâmplat vreodată să nu treacă bugetul. Uitați-vă și în Consiliul Județean unde colegii mei au votat bugetul deși au depus amendamente care li s-au respins pe bană rulantă. De ce nu au venit dânșii cu amendamente pe care să le discutăm?

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu a existat nicio explicație, toți cu ochii în tabletă, au votat împotriva bugetului. Cum deduceți un astfel de gest, altfel decât politic? Nici măcar din punct de vedere politic nu pot înțelege gestul, suntem totuși într-o alianță la nivel local, pe care eu sper din suflet să o ducem împreună în continuare.

Și eu sunt om politic dar atunci când am considerat că există 2-3 oameni care iau toate hotărârile și că nu mai există democrație, m-am luaptat cât am putut, iar apoi mi-am dat demisia din funcție.

E voi încerca, dacă am posibilitatea, să o pun într-o ședință de îndată. În acest fel nu este necesar acel cadru legal de 3 zile, între convocare și ziua ședinței. Poate pe vineri sau luni, să convoc o ședință în care să repunem bugetul.

Până acum nimeni nu a venit să discute probleme pe buget. Am avut o discuție cu viceprimarul, din care a reieșit că PNL-ul este pregătit să discutăm.
PSD-ul cred că va vota bugetul, mai ales pentru că sunt prinse și acele sume pe care dânșii le-au adus de la bugetul național.

Societatea de Transport Publicva tăia cu siguranță gratuitățile, deoarece are probleme în plata salariilor. Nevotând bugetul, noi nu putem face nicio plată” a declarat edilul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Bugetul Consiliului Județean Alba pentru 2023: Care este „secretul” pentru ca lucrările să nu fie blocate, până la virarea banilor din fonduri europene

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Bugetul Consiliului Județean Alba pentru 2023: Care este „secretul” pentru ca lucrările să nu fie blocate, până la virarea banilor din fonduri europene

Președintele Consiliul Județean Alba, Ion Dumitrel, a discutat despre bugetul alocat pentru dezvoltarea județului Alba, în anul 2023, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM.

„Pe partea de venituri, ceea ce privește bugetul local, fără spitale, este undeva la 360 de milioane și la partea de cheltuieli, undeva la 463-464, cam asta este.

Elit - Gustul Desăvârșit

Diferența dintre partea de venituri și cheltuieli apare din excedent, aproape 100 de milioane, care a fost distribuită de Consiliul Județean, la propunea noastra, la diverse investiții importante pe care le avem în derulare, unele continuate din anii trecuți, altele care vor începe anul acesta.

Este foarte important, noi întotdeauna, și nu numai pentru acum, și în anii trecuți, am făcut în felul următor: avem fondurile europene pe care le decontezi la o anumită perioadă de timp, dar pentru ca să nu încurcăm constructorul, să nu îi creem probleme, să nu aibă cu ce lucra, cu ce plăti anumite cheltuieli, noi avem întotdeauna o sumă pe care o asigurăm noi pentru a putea să plătim la timp lucrările pe care ni le fac sau serviciile pe care ni le fac aceste firme.

Și anul acesta la fel am făcut, pentru 107I, acel drum Transalpina, în care avem sume importante puse din bugetul Consiliului Județean, efectiv undeva înspre 70 de milioane de lei, astfel încât, în afară de partea care revine să o cheltuim noi, din bugetul nostru pentru partea de cofinanțare, să asigurăm plata la timp a cheltuielilor respective, astfel încât în perioada până primim sumele de la Ministerul Dezvoltării să putem să funcționăm, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PNL Aiud – UDMR Aiud: Atac politic fără precedent asupra culturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PNL Aiud – UDMR Aiud: Atac politic fără precedent asupra culturii

usr Aiud și psd Aiud, scrise intenționat cu litere mici pentru a arăta cât de mici sunt oamenii din spatele acestui atac grosolan asupra culturii, au votat cot la cot împotriva bugetului municipiului Aiud pentru anul 2023 invocând „lipsa de profit” a Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud și denigrând conducerea instituției în cel mai mitocănesc mod posibil.

Cultura este oglinda comunității și a țării. Este sufletul unei societăți vibrante, exprimată în numeroasele moduri în care ne spunem poveștile, ne amintim trecutul, ne delectăm și ne imaginăm viitorul. Cultura a fost dintotdeauna un motiv de mândrie pentru aiudeni. Din fericire, la Aiud, cultura este vie și dinamică.

Orice aiudean de bună credință a devenit parte a evenimentelor culturale generate de Ziua Rozelor, Festivalul Internațional de Folclor, Serile Muzicii Folk, Tabăra Interetnică de Artă Contemporană sau Festivalul Internațional de Umor, organizate direct sau cu sprijinul Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud. Orice aiudean de bună credință știe că la Aiud avem evenimente organizate sub Înaltul Patronaj al Președintelui României sau în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și că datorită Centrului Multicultural și Fundației „Inter-Art” Aiud, orașul nostru a primit „Premiul de Excelență în Promovarea Culturală” din partea Asociației Municipiilor din România. Orice aiudean de bună credință știe faptul că Aiudul este un „Oraș al Artelor” și că a fost pus pe harta lumii de nenumărate ori datorită culturii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Și, poate cel mai important, pentru că omul sfințește locul, orice aiudean îl știe, a auzit de domnul Ioan Hădărig, managerul Centrului Multicultural. Mai puțin această nestimată alianță anti-cultură formată din usr și psd Aiud, pentru care ne permitem noi să îl prezentăm. Domnul Ioan Hădărig este un colos al culturii aiudene. Manager al Centrului Multicultural, Director artistic al Fundației „Inter – Art” Aiud și membru al Uniunii Scriitorilor din România, domnul Hădărig este în primul rând un veritabil om de cultură. A scris poezie, proză și chiar teatru, a realizat și coordonat lucrări importante, și recent a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către președintele României. Ceea ce a făcut domnul Ioan Hădărig pentru cultura comunității noastre va fi greu de egalat în viitor.

Nu puteți trece de noi cei care prețuim cultura! PNL Aiud și UDMR Aiud au primit un mandat clar de la aiudenii care i-au trimit în administrație. Susținem pe deplin activitatea culturală a Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud și a managerului instituției – domnul Ioan Hădărig.

Mediocritatea nu va înțelege niciodată plus-valoarea pe care o produce cultura. Este vorba de plus-valoare, nu despre profit. Despre profit, un oarecare consilier local (vocea acestei grupări anti-cultură) ar trebui să vorbească în cazul firmelor. Cum ar fi, de exemplu, SC METALIC TUNING SRL pe care o conduce și care în 7 din ultimii 10 ani a fost tot pe MINUS la categoria „profit”.

PNL Aiud și UDMR Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea