Rămâi conectat

Ştirea zilei

Din toamnă, fabrică de prelucrare a legumelor, amenajată pe fonduri europene, într-o comună din județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din toamnă, fabrică de prelucrare a legumelor, amenajată pe fonduri europene, într-o comună din județul Alba

Finalizarea primei fabrici de preparare și uscare a legumelor din comuna Rădești a intrat în linie dreaptă. La această oră administraţia locală lucrează la lansarea achiziției publice a utilajelor necesare pornirii fluxului tehnologic.

Potrivit declarațiilor lui Alin Nicula, primarul comunei Rădeşti, amenajarea spaţiului în care își vor desfășura activitatea viitorii angajați este finalizat urmând ca în aceste zile să înceapă procedura de achiziție a utilajelor.

„În urmă cu mai bine de un an am pornit acest proiect inovator pentru a veni în ajutorul legumicultorilor din județ, cât și pentru cei din județele învecinate. Va fi cea mai mare fabrică de acest fel construită în zona noastră și chiar dacă deocamdată produsele nu vor fi bio, cu siguranță că ele vor fi de calitate bună”,a declarat primarul Alin Nicula.

Potrivit acestuia implementarea proiectului demarat în urma unui parteneriat dintre administrația locală și legumicultorii din comuna Rădești în dorința de exploatare la maximum a potențialului legumicol al zonei.

Citește și: Fabrică de prelucrare a legumelor, amenajată pe fonduri europene, într-o comună din județul Alba

„Dorim să eficientizăm la maximum exploataţiile agricole din zonă şi în special ale legumicultorilor din localitățile Leorinț și Rădești, legumicultori care în ultimii 20 sau 30 de ani și-au făcut faimă în județul Alba și nu numai” spune primarul Alin Nicula.

Acesta ne-a informat că finanțarea vine prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) și este în valoare de 85.000 de euro, la care se adăugă o contribuție locală de 37.000 de euro.

Fabrica de procesare și uscare a legumelor din Rădești va funcţiona în clădirea fostei mori de cereale, clădire care a fost reabilitată și modernizată integral și este rodul parteneriatului pe care l-a iniţiat Primăria și Consiliul Local al Comunei Rădești și Consiliului Județean Alba cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos” și Grupul de Acțiune Locală „Pe Mureș și pe Târnave”.

Alin Nicula spune că: „În momentul în care fabrica va intra în funcțiune va avea mai multe linii de procesare, printre care cele de: conserve de legume în oţet, conserve de legume în ulei, conservele de legume în saramură, conservele de fructe (compoturi şi gemuri), murături, rădăcinoase, lavandă, dar și de produse deshidratate sau chiar de produse congelate”.

Pe lângă creșterea gradului de colectare a legumelor din zonă, noua învestiție care, probabil, va intra în funcțiune ă toamna acestui an va crea câteva locuri de muncă, astfel încât o parte a populației să aibă o alternativă la munca din agricultură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea