Rămâi conectat

Sport

Dacă va avea asigurată finanțare, CSU Alba Iulia va reveni pe prima scenă a baschetului feminin românesc!

Publicat

în

Conform informațiilor pe care le deținem, dacă va fi asigurată finanțarea dinspre autoritățile locale și județene, de la toamnă Alba Iulia va reveni pe prima scenă a baschetului feminin autohton.

În această perioadă s-au purtat discuții pe tema reînființării echipei din Cetatea Marii Uniri între reprezentanții Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ai Primăriei municipiului Alba Iulia și ai Consiliului Județean Alba, în ideea asigurării unui buget decent pentru prezența în Liga Națională. În principiu, dacă toate lucrurile se vor așeza pe direcția dorită, s-ar discuta de o finanțare, în cote egale, ajungându-se undeva la o sumă de peste 200.000 de euro (fiecare entitate ar contribui cu aproximativ 350.000 de lei).

*Miroslav Popov era dorit pe banca tehnică

Antrenorul Miroslav Popov, actualmente la Phoenix “Simona Halep” Constanța, era opțiunea pentru banca tehnică, în cazul în care proiectul se va rezolva favorabil, respectiv Alba Iulia să reapară pe harta baschetului autohton începând din stagiunea viitoare. Însă zilele trecute, sârbul, ce-l are secund pe George Lăncrănjan, a acceptat să continue la gruparea de la malul Mării.

Electrica Furnizare Discount

Noi am depus proiect în vederea finanțării și așteptăm, până la finalul lunii, să vedem în mod oficial care sunt sursele de finanțare. Proiectul înseamnă o implicare serioasă a celor trei părți, iar în funcție de ce vor reuși în plan financiar o să stabilim și strategia din punct de vedere baschetbalistic. Am și discutat cu Miroslav Popov pe această temă, i-am transmis să mai aștepte până să semneze cu o altă echipă”, a spus Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia. Sârbul (63 de ani) a fost la CSU Alba Iulia timp de 4 ani, în perioada 2013-2017, ulterior preluând echipa națională a României de baschet feminin.

*Revenire după 3 ani

În 2018, CSU Alba Iulia a abandonat la nivel de baschet feminin, fotbalul fiind noul sport de echipă susținut din acel moment de Universitatea “1 Decembrie 1918” începând din stagiunea 2018/2019, cu o formație înscrisă în Liga a V-a, care a  promovat imediat și ulterior și-a propus să ajungă pe a treia scenă! Echipa din Cetatea Marii Uniri evoluase neîntrerupt în primul eșalon, sub panou, în ultimul deceniu, începând din 2008, exceptând stagiunea 2016-2017, când din postura de vicecampioană națională, din motive financiare, s-a preferat a doua scenă. După un an de pauză, “alb-albastrele” au revenit în elită, dar a urmat un sezon dezolant, cu multe probleme, încheiat pe penultima poziție dintre cele 9 competitoare, motiv pentru care s-a aruncat prosopul și s-a mers spre “sportul rege”! C

SU Alba Iulia a avut patru sezoane consecutive în “careul de ași” al competiției feminine interne, ajungând pe locul secund în urmă cu cinci ani, s-a câștigat în două rânduri Liga Europei Centrale (2014 și 2016) și a jucat două finale în Cupa României (2013 și 2015)! “Vom continua și cu fotbalul, în intenția de a alcătui o echipă bună de Liga a 4-a, prin care să creștem tineri jucători”, a confirmat Bogdan Duma.

Publicitate

Sport

În weekend, la Alba Iulia, turneu de volei pe nisip, “La Poarta Cetății”

Publicat

în

În perioada 6-8 august, la Alba Iulia, se desfășoară ediția a treia a turneului național de volei pe nisip “La Poarta Cetății”. Locația de desfășurare a evenimentului este în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina.

Competiția, organizată de ACS Total Sport Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei muncipiului Alba Iulia și a societăților comerciale Coman Center, Florida Construct și Asia Shop, se dispută pe două secțiuni. Este vorba despre turneul masculin (21 de echipe) și cel feminin (12 echipe), rezultând un număr de 66 de jucători de volei pe nisip din toate zonele țării (Alba Iulia, Cluj-Napoca, București, Sibiu, Brașov, Oradea, Galați, Brăila), care se vor întâlni pentru o demonstrație de volei de calitate. Meciurile până la finale vor fi disputate în sistemul “două seturi din 3” până la 15 puncte, iar finalele se vor derula în același sistem, dar până la 21 de puncte.

Întrecerea va debuta vineri, 6 august, începând cu ora 9.00, iar meciurile se vor desfășura inclusiv în nocturnă. Finalele și festivitatea de premiere sunt prevăzute duminică, 8 august. Mulțumită sponsorilor, vor fi acordate premii în bani la fiecare categorie: locul întâi – 800 lei, locul doi – 500 lei, locul trei – 300 lei.

Electrica Furnizare Discount

Pentru buna desfășurare a meciurilor, micuții sportivi de la ACS Total Sport Alba Iulia s-au oferit voluntari, iar intrarea va fi gratuită. “Spectatorii, atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați în tribună. O să fie spectacol sportiv”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Citește mai mult

Sport

Cu Ciorgovean și Toilă, Unirea Alba Iulia și-a asigurat poarta! Sinescu: “Dacă rămân cei patru, mai vreau 3-4 achiziții”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a reușit într-un timp relativ scurt să-și securizeze buturile, prin aducerea a doi tineri portari: Dragoș Ciorgovean (n. 1999, Hermannstadt, ultima dată la Viitorul Șelimbăr) și Cristian Toilă (n. 2001, Sport Team București, campionatul trecut la CSO Cugir), iar din acest punct de vedere antrenorul Sinescu este mulțumit. Rareș Sporea, titularul ultimelor sezoane a plecat la Flacăra Horezu, iar în Cupa României, la Galda de Jos, a debutat tânărul Alex Sîntoma (n. 2002), un goalkeper neexperimentat.

În contextul apăsării restanțelor financiare, ce au ajuns la 6-8 luni neachitate, pentru “alb-negrii” este important dacă vor reuși să conteze și în viitorul campionat pe experimentații Al. Giurgiu, Fetița (cei doi au evoluat în amicalul cu CSM Deva), Selagea și F. Morar, ce au propuneri de la celelalte divizionare terțe din județ. Absenți la meciul cu Industria Galda de Jos, din turul întâi al Cupei României, cei patru s-au prezentat la antrenamentele albaiulienilor însă nu e sigură, din motive financiare, continuarea în Cetatea Marii Uniri.

“Sunt foarte mulțumit cum se pregătesc, adevărate modele pentru cei tineri. Dacă s-ar rezolva situația lor, aș mai dori 4 achiziții. M-ar mulțumi un asemenea lot, ținând cont de circumstanțele actuale și zbuciumul existențial de la club”, a precizat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount

Obligat de împrejurări, antrenorul din Ploiești a promovat masiv din propria pepinieră. Este vorba despre tinerii Dehelean, P. Dani, A. Moldovan, Sebaș, Jurj, Fl. Marcu, C. Dănilă și Oneț, plus revenirea lui Lupea, rezultând un efectiv cu o medie de vârstă extrem de scăzută. Chiar dacă Baksi a anunțat că intenționează să renunțe la activitatea fotbalistică, Unirea Alba Iulia mai are la îndemână fotbaliști promițători precum Haj, V. Codrea, Bârdea, Mâlnă sau Pocol.

Următoarele teste sunt cu Energia Săsciori (vineri, 6 august, ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate”), CSM Deva (14 august, deplasare), căutându-se oponent pentru ultima repetiție, aceea din 21 august.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș a schimbat liniile: R. Bartoș, A. Anghel și Ov. Truță au semnat, nouă plecări din efectiv

Publicat

în

Divizionara terță din orașul salin are iarăși o vară agitate în privința alcătuirii lotului cu care va aborda a doua stagiune consecutivă în Liga a 3-a.

După ce și-a asigurat permanența la acest nivel în urma barajului cu CS Iernut, sub comanda lui Gabriel Cotoară, tânărul tehnician ce a bifat un mandat de doi ani, fără a i se mai prelungi contractul, CS Ocna Mureș l-a instalat pe banca tehnică pe Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba, cu peste șase ani petrecuți la Industria Galda de Jos.

Și, încet încet, “alb-albaștrii” au început să bifeze achiziții, importante pentru acest nivel fotbalistic, mijlocașul D. Lupșan (Unirea Alba Iulia), fundașul Cioplântă (ex-Industria Galda de Jos, nu a evoluat în ultimul an), mijlocașul nigerian Best Tegbo (a jucat câteva meciuri la Unirea Ungheni, în primăvară, și el cu trecut la Industria Galda), atacantul Ceaca (Sănătatea Cluj). De curând, ocnamureșenii au mai realizat alte trei transferuri, respectiv jucătorul de bandă dreapta Robert Bartoș (n. 2002, Viitorul Ardealul Cluj), mijlocașul Ovidiu Truță (2001, ex-CS Zlatna, UTA Arad și Industria Galda de Jos) și portarul Andrei Anghel (n. 2003, a debutat la Industria în ultima etapă a turului, foto, în mov).

Electrica Furnizare Discount

Din lotul campionatului precedent au rămas Vl. Ignat, M. Decean, Frențiu, Haiduc, Cl. Marcu, Socaci, Guț, T. Cristea (accidentat de lungă durată), Cioară, Al. Kiraly, Cunțan, Moise, Neșan (n. 2003, a revenit după împrumutul la Inter Singer, Liga a 4-a Mureș). Din efectivul stagiunii trecute, au plecat 9 jucători, după cum urmează: C. Lazăr (în Anglia), G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CS Universitatea Alba Iulia), Isac și Vădan (Sănătatea Cluj), Chișu (antrenor-jucător Unirea Triteni), Tocu (Industria Galda de Jos), Uță (Spicul Daia Română), Angeru (nu s-a prelungit contractul).

Suntem în negocieri cu încă trei jucători și sperăm să finalizăm tratativele cât mai repede”, a spus președintele Ioan Paul. Astfel, se poartă tratative cu doi jucători tineri, juniori, din Republica Moldova, ce au câștigat campionatul trecut finala Under 19, cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, chestiunea fiind legată de asigurarea transportului, cazării și meselor.

Eliminată din Cupa României, după 0-2 la Stremț, CS Ocna Mureș a jucat un amical cu Olimpia Aiud, scor 8-2, iar sâmbătă va disputa un nou joc de verificare, pe “Aiudelul” în compania aceluiași oponent (ora 10.30). A mai fost testul de la Cugir (0-2) și în țintar mai sunt prevăzute disputele cu CS Hunedoara (14 august) și returul cu Metalurgistul Cugir (21 august).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare