Rămâi conectat

Ştirea zilei

Contractul în valoare de peste 1 milion de euro pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost atribuit S.C. DPL, singura participantă la licitație

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contractul în valoare de peste 1 milion de euro pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost atribuit S.C. DPL Alba, singura participantă la licitație.

S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, societate la care unic acționar este Consiliul Județean Alba, se va ocupa de deszăpezirea drumurilor județene în iarna 2017 – 2018. DPL a fost singura participantă la licitația lansată în septembrie, procedură încheiată în 7 noiembrie. Suma pentru care a fost adjudecat contractul este aceeași cu valoarea inițială estimată de beneficiar, și anume 4.630.767,50 lei, fără TVA, deși principalul criteriu de atribuire era ”prețul cel mai scăzut”.

Întreţinerea drumurilor judeţene din Alba pe timpul iernii 2017 – 2018 va costa astfel puțin peste 1 milion de euro. Procedura s-a derulat pe două loturi. Unul se referă la zona de şes a judeţului, cuprinzând drumurile judeţene concentrate în jurul municipiilor şi oraşelor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir, cu o reţea în lungime de 808,183 km. Deszăpezirea acestui lot se va face cu 3478444,09 lei fără TVA. Al doilea lot cuprinde zona de munte a judeţului, din jurul oraşului Cîmpeni, cu o reţea de 153,812 km.

Pentru acest lot, costurile sunt estimate la 1150479,46 de lei fără TVA. Una dintre condițiile de participare a fost ca operatorii economici să prezinte o listă a principalelor servicii similare prestate în ultimii 3 ani a căror valoare cumulată este de minimum 3.000.000 de lei pentru lotul 1 şi minimum 1.000.000 de lei pentru lotul 2, ambele sume fiind fără TVA. Prin servicii similare se înţeleg servicii de întreţinere curentă de iarnă pe drumuri publice. De asemenea, ofertanților li s-a solicitat să prezinte documente din care să rezulte o dotare minimă cu utilaje care să asigure derularea în condiţii optime a serviciului.

Nu în ultimul rând, firmele interesate trebuiau să deţină 4 baze de deszăpezire în zona aferentă lotului 1, la Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Blaj, respectiv una în zona lotului 2, la Cîmpeni. Astfel de baze sunt deţinute în prezent doar de către societatea ”Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA. De altfel DPL se ocupă în mod tradițional de serviciile de deszăpezire a drumurilor județene.

Societatea va asigura servicii de combatere a poleiului, curăţarea zăpezii, revizia drumurilor, semnalizarea rutieră pe timp de iarnă. Durata contractului este de 4 luni de la data semnării documentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea