Consilierii judeţeni PNL şi PSD nemulţumiţi de împărţirea banilor pentru alimentarea cu apă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consiliul Judeţean Alba a aprobat ieri alocarea a 2,1 milioane de lei către 10 unităţi administrativ teritoriale, în scopul finanţării unor lucrări de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate, sumă diminuată cu circa 500.000 de lei faţă de cea aprobată iniţial de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Consilierii PNL şi PSD au reclamat că banii au fost repartizaţi preferenţial, după criterii politice, şi au votat împotriva proiectului de hotărâre. Ei au arătat că banii au fost tăiaţi tocmai de la localităţile cu primari PNL sau PSD care s-au ales fie cu firmituri, fie au rămas total fără finanţări. „Din acest proiect de hotărâre nu rezultă pe ce criterii au fost tăiaţi banii de la anumite localităţi. În cazul localităţilor cu primari PSD şi PNL se observă reduceri de 30-50% ale sumelor, sau chiar de sută la sută”, a spus consilierul judeţean social-democrat Ioan Florea. Nemulţumiţi s-au arătat şi liberalii. „Nu cred că este doar o întâmplare că din nou nu se dau bani pentru continuarea proiectelor primarilor liberali”, a precizat Mihai Nicuşor. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, democrat-liberalul Ion Dumitrel, le-a răspuns că „din păcate, aşa a venit lista de la Guvern” şi nu a exclus ca şi factorul politic să fi fost luat în calcul la întocmirea ei.
Cea mai mare sumă este destinată comunei Valea Lungă şi este în valoare de 400.000 de lei. Localităţile Cergău şi Fărău vor primi câte 300.000 de lei, iar Meteşul va încasa 250.000 de lei. În oraşul Aiud şi în comuna Şibot lucrările vor fi susţinute cu câte 200.000 de lei, iar în Roşia de Secaş cu 150.000 de lei. Cei mai puţini bani (100.000 de lei) sunt alocaţi pentru primăriile din Mihalţ, Sâncel şi Livezile. Nu s-a dat niciun leu pentru lucrările din comuna Unirea, unde s-au executat lucrări doar în valoare de 100.000 de lei din valoare totală a investiţiei care se ridică la circa 7,8 milioane de lei. Proiectul de hotărâre a trecut cu votul consilierilor judeţeni PD-L care deţin majoritatea în for.
Ioana PITICARIU

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Simona 29 octombrie 2010 at 8:06

„Cum ii turcu si pistolul”. Aveti impresia ca Dumitrel sau Hava sunt mai breji decat Boc, Anastase, Ridzi, Berceanu sau Videanu? Toti o apa si-un pamant.

Ghita Piata 29 octombrie 2010 at 9:19

Daca PeNaLi erau multumiti de impartirea banilor, ii „demisiona”Eutanasiu, asa ca ii ceva normal sa fie nemultumiti!

marco polo 29 octombrie 2010 at 9:25

bah ti-am zis de cateva ori ca esti prostan gramada… ce te tot insemni aici pe site degeaba? pai pe tine nu te duce capul nici sa treci strada si tu iti dai cu parerea de toti si de toate…

Comentariile sunt oprite