Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Sorin Bumb: Bugetul pe anul 2021 este construit cu accent pe investiții, dezvoltare și creștere economică

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ani și ani de zile de batjocură PSD-istă, după ani de zile de cheltuieli iresponsabile și șanse irosite, România se află acum în fața unei situații excepționale, în care efectele economice negative ale crizei sanitare sunt amplificate de urgia bugetară lăsată în urmă de guvernarea PSD.

Bugetul pe 2021 este cel mai curajos buget din ultimele decenii. Este un buget care ține cont de faptul că fiecare leu provine din taxele și românilor. În schimbul acestor contribuții trebuie să returnăm beneficii în favoarea tuturor cetățenilor, nu doar a anumitor categorii. Este un buget axat pe impulsionarea dezvoltării economice, pe fondul vaccinării, al reducerii impactului pandemiei și al reluării treptate a activităților sociale și economice. Obiectivul major în acest moment este să punem bazele unei creșteri economice solide, sănătoase, pentru perioada următoare. Pentru anul viitor, se estimează o creștere economică de 4,3%, venituri bugetare cu 13% mai mari decât anul trecut și un PIB care va reveni la valori aproximativ egale cu cele dinaintea crizei sanitare.

Nicio taxă nu va crește în anul 2021! Este o promisiune făcută de PNL, care este acum îndeplinită. Nu vor scădea salariile și nu vor scădea nici pensiile, iar de la 1 ianuarie 2022 pensiile vor crește din nou. În plus, tichetele de vacanță emise în 2019 și 2020 – care nu au fost încă utilizate și care însumează 2,4 miliarde de lei încă necheltuiți – vor fi valabile și în 2021, permițând ca acești bani să intre în economie și să ajute industria Horeca.

Ca și alte țări, traversăm o criză economică globală și suntem obligați să luăm măsuri de limitare a deficitului și de reducere a cheltuielilor publice. De aceea, o atenție deosebită se va acorda și eficientizării sectorului bugetar, creșterii calității serviciilor pe care acesta le oferă. Cetățenii trebuie să primească servicii de calitate în schimbul taxelor și impozitelor pe care le plătesc, trebuie să primească spitale moderne, autostrăzi, rețele moderne de acces la energie ieftină și un sistem educațional performant. Exact asta vom face, bugetul pe 2021 fiind primul pas în această direcție, cu cel mai mare procent din PIB alocat dezvoltării, în ultimii 10 ani.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare