Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comuna din județul Alba care are cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19, din România. De unde provine focarul care a adus măsura carantinării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rimetea, o comună din județul Alba, are cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, din România, fiind carantinată începând cu data de 26 martie.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 21 la mia de locuitori. Primăria face apel la turişti să revină în zonă după expirarea măsurilor restrictive.

”​Informăm cetăţenii din zonele învecinate ca situaţia epidemiologică la nivelul comunei Rimetea, jud. Alba s-a agravat brusc, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile fiind de 21 persoane, adică 21 la 1000 de locuitori. În consecinţă, începând cu data de 26 martie s-a instituit măsura de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 09.04.2021”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Focarul de coronavirus de la Rimetea provine de la o casă de tip familial unde sunt îngrijiţi copii. Cazurile de infecţie la minori sunt asimptomatice.

În Alba se mai află în carantină satul Biia, localitate în care în ultimele două săptămâni au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire.

În ultimele 24 de ore, în Alba, au fost înregistrate 58 de cazuri noi COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba luni, 29 martie. De la începutul pandemiei, în judeţul Alba, 18.183 de persoane au fost confirmate pozitiv.

În acelaşi interval, au fost 16.339 persoane vindecate şi 493 decese. Duminică, în Alba au fost prelucrate 360 de probe, la SJU. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 186.226.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea