Rămâi conectat

Politică Administrație

Comisia Europeană a decis să finanțeze construirea autostrăzii Sibiu–Pitești și a respins varianta Sibiu-Brașov

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Europeană a decis să finanțeze construirea autostrăzii Sibiu–Pitești și a respins varianta Sibiu-Brasov, unde este propusă realizarea unei magistrale de trenuri de mare viteză.

CE a anunțat la reuniunea TEN-T 2013, eveniment găzduit de capitala Estoniei, Tallin, ca s-a decis sa se finanteze ruta de autostrada stabilita pentru Culoarul IV Pan European: Nadlac- Sibiu- Pitesti – Bucuresti. Varianta propusă de politiceni romani ca traseul sa fie mutat prin Sibiu – Brasov – Bucuresti, nu aeste agreată de Comisia Europeană.

La Tallin s-a discutat pentru prima oficial despre intrarea Romaniei in harta TEN-T a viitoarei magistrale de trenuri de mare viteză. Astfel, linia de mare viteza care va parcurge Romania se va ramifica din Ungaria de la Szeged din magistrala Budapesta; Belgrad si va parcurge prin tara noastra ruta Nadlac – Arad; Timisoara – Deva – Sibiu – Brasov – Bucuresti – Constanta. Va fi vorba de o linie dedicată, de construcție 100% nouă, fară nici o legatura cu liniile conventionale deja existente pe acest traseu. Lucrarile sunt programate sa se desfasoare in perioada 2017 – 2025, informează ziarul Capital.

 Rețeaua TEN-T (Trans European Networks Transport) există in Uniunea Europeana incă din anii ‘80 si a fost extinsa continuu pe masura ce noi si noi state au devenit membre ale uniunii. Politica TEN-Trepezinta efortul UE de a coordona intre statele membre dezvoltarea de rute transcontinentale, mai ales prin sustinerea financiara a proiectelor transfrontaliere.

sursa foto: incomemagazine.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea