Comisia Europeană a decis să finanțeze construirea autostrăzii Sibiu–Pitești și a respins varianta Sibiu-Brașov

Comisia Europeană a decis să finanțeze construirea autostrăzii Sibiu–Pitești și a respins varianta Sibiu-Brasov, unde este propusă realizarea unei magistrale de trenuri de mare viteză.

CE a anunțat la reuniunea TEN-T 2013, eveniment găzduit de capitala Estoniei, Tallin, ca s-a decis sa se finanteze ruta de autostrada stabilita pentru Culoarul IV Pan European: Nadlac- Sibiu- Pitesti – Bucuresti. Varianta propusă de politiceni romani ca traseul sa fie mutat prin Sibiu – Brasov – Bucuresti, nu aeste agreată de Comisia Europeană.

La Tallin s-a discutat pentru prima oficial despre intrarea Romaniei in harta TEN-T a viitoarei magistrale de trenuri de mare viteză. Astfel, linia de mare viteza care va parcurge Romania se va ramifica din Ungaria de la Szeged din magistrala Budapesta; Belgrad si va parcurge prin tara noastra ruta Nadlac – Arad; Timisoara – Deva – Sibiu – Brasov – Bucuresti – Constanta. Va fi vorba de o linie dedicată, de construcție 100% nouă, fară nici o legatura cu liniile conventionale deja existente pe acest traseu. Lucrarile sunt programate sa se desfasoare in perioada 2017 – 2025, informează ziarul Capital.

 Rețeaua TEN-T (Trans European Networks Transport) există in Uniunea Europeana incă din anii ‘80 si a fost extinsa continuu pe masura ce noi si noi state au devenit membre ale uniunii. Politica TEN-Trepezinta efortul UE de a coordona intre statele membre dezvoltarea de rute transcontinentale, mai ales prin sustinerea financiara a proiectelor transfrontaliere.

sursa foto: incomemagazine.ro

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...